½
bundt
bredbladet persille, svarende til, i hakket form: 4 spsk. til stegningen og 4 spsk. som topping
1
spsk.
ekstra jomfruolivenolie
Havsalt og friskkværnet sort peber
1
dl
hvidvin, alternativt grønsagsbouillon eller vand
½
ds.
cherrytomater, alternativt flåede, hakkede tomater
Sidesalat
½
håndfuld
frisésalat
½
håndfuld
radicchiosalat
100
g
tomater: cherry-, san marzano- eller cocktail-tomater
Dressing
½
dl
ekstra jomfruolivenolie
¼
dl
rødvinseddike
Havsalt og friskkværnet sort peber
Sådan gør du
Kog pastaen i 4 liter vand med 4 tsk. salt.
Skyl muslingerne, og læg dem i en skål med koldt vand og lidt salt.
Pil hvidløg, og skær dem i ultrafine skiver, gerne på snittejern. Hak chilien fint.
Skyl og slyng persillen tør, hak den fint, og del portionen i to. Steg hvidløg gyldent i den ene spsk. olivenolie, kom chili ved og til sidst persillen. Krydr let med salt og peber.
Hæld vandet fra muslingerne.
De, der er åbne, og som ikke lukker sig ved et slag mod bordet, kasseres.
Kom muslingerne på panden, og hæld hvidvin over.
Lad nu væden koge op, til muslingerne åbner sig.
De muslinger, der ikke åbner sig, kasseres.
Kom tomaterne ved, og lad dem varme godt igennem.
Smag til med salt og peber.
Bland pastaen med muslinger og tomat. Anret, og giv et drys persille.
Skyl og slyng salaterne tørre, og kom dem i en skål med halve tomater.
Pisk dressingen, og dryp salaten med ca. 1 spsk. pr. person.