Spaghetti vongole med sidesalat

30 minutter
551 kcal

En napolitansk pastaklassiker til dage, hvor du længes efter sydens sol.

Spaghetti vongole med sidesalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 200 g fuldkornsspaghetti
  • ½ kg hjertemuslinger, alternativt blåmuslinger
  • 2 fed hvidløg
  • ½ rød chili
  • ½ bundt bredbladet persille, svarende til, i hakket form: 4 spsk. til stegningen og 4 spsk. som topping
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • 1 dl hvidvin, alternativt grønsagsbouillon eller vand
  • ½ ds. cherrytomater, alternativt flåede, hakkede tomater

Sidesalat

  • ½ håndfuld frisésalat
  • ½ håndfuld radicchiosalat
  • 100 g tomater: cherry-, san marzano- eller cocktail-tomater

Dressing

  • ½ dl ekstra jomfruolivenolie
  • ¼ dl rødvinseddike
  • Havsalt og friskkværnet sort peber

Sådan gør du

  • Kog pastaen i 4 liter vand med 4 tsk. salt.
  • Skyl muslingerne, og læg dem i en skål med koldt vand og lidt salt.
  • Pil hvidløg, og skær dem i ultrafine skiver, gerne på snittejern. Hak chilien fint.
  • Skyl og slyng persillen tør, hak den fint, og del portionen i to. Steg hvidløg gyldent i den ene spsk. olivenolie, kom chili ved og til sidst persillen. Krydr let med salt og peber.
  • Hæld vandet fra muslingerne.
  • De, der er åbne, og som ikke lukker sig ved et slag mod bordet, kasseres.
  • Kom muslingerne på panden, og hæld hvidvin over.
  • Lad nu væden koge op, til muslingerne åbner sig.
  • De muslinger, der ikke åbner sig, kasseres.
  • Kom tomaterne ved, og lad dem varme godt igennem.
  • Smag til med salt og peber.
  • Bland pastaen med muslinger og tomat. Anret, og giv et drys persille.
  • Skyl og slyng salaterne tørre, og kom dem i en skål med halve tomater.
  • Pisk dressingen, og dryp salaten med ca. 1 spsk. pr. person.