Spaghetti vongole med sidesalat

En napolitansk pastaklassiker til dage, hvor du længes efter sydens sol.

9. august 2012 af Anne Larsen

(4 personer)
400 g fuldkornsspaghetti
1 kg hjertemuslinger, alternativt blåmuslinger
4 fed hvidløg
1 rød chili
1 bdt. bredbladet persille, svarende til, i hakket form:
4 spsk. til stegningen og
4 spsk. som topping
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
Havsalt og friskkværnet sort peber
2 dl hvidvin, alternativt grønsagsbouillon eller vand
1 dåse cherrytomater, alternativt flåede, hakkede tomater


Sidesalat

En stor håndfuld frisésalat
En håndfuld radicchiosalat
200 g tomater: cherry-, san marzano- eller cocktail-tomater


Dressing:
1 dl ekstra jomfruolivenolie
¼ dl rødvinseddike
Havsalt og friskkværnet sort peber

  • Kog pastaen i 4 liter vand med 4 tsk. salt.
  • Skyl muslingerne, og læg dem i en skål med koldt vand og lidt salt.
  • Pil hvidløg, og skær dem i ultrafine skiver, gerne på snittejern. Hak chilien fint.
  • Skyl og slyng persillen tør, hak den fint, og del portionen i to. Steg hvidløg gyldent i den ene spsk. olivenolie, kom chili ved og til sidst persillen. Krydr let med salt og peber.
  • Hæld vandet fra muslingerne.
  • De, der er åbne, og som ikke lukker sig ved et slag mod bordet, kasseres.
  • Kom muslingerne på panden, og hæld hvidvin over.
  • Lad nu væden koge op, til muslingerne åbner sig.
  • De muslinger, der ikke åbner sig, kasseres.
  • Kom tomaterne ved, og lad dem varme godt igennem.
  • Smag til med salt og peber.
  • Bland pastaen med muslinger og tomat. Anret, og giv et drys persille.
  • Skyl og slyng salaterne tørre, og kom dem i en skål med halve tomater.
  • Pisk dressingen, og dryp salaten med ca. 1 spsk. pr. person.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: