Rispilaf med kylling, karry og grøntsager

25 minutter
577 kcal

På jagt efter en kalorielet hverdagsret fyldt med grøntsager? Så kan du godt indstille søgningen. Du og din mave vil elske den her fiberbombe.

ris pilaf med kylling

PILAF – med sorte ris, gul karry og masser af grønt.

© Betina Hastoft

Rispilaf med kylling, karry og grøntsager

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1½ dl sorte ris
  • ½ lille blomkålshoved, ca. 400 g
  • 150 g rosenkål
  • ½ løg
  • 1 tsk. karry
  • ½ tsk. hel koriander
  • ½ tsk. fennikelfrø
  • 3 kardemommekapsler, frøene
  • ¼ tsk. gurkemeje
  • ½ spsk. kokosolie
  • 200 g kyllingefilet
  • ½ dl grøntsagsbouillon
  • 75 g babyspinat
  • 100 g edamamebønner
  • 100 g ærter
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ håndfuld cashewnødder
  • ½ håndfuld koriander

Sådan gør du

  • Kog risene i henhold til anvisningen på emballagen.
  • Del blomkål i små buketter, og skær rosenkål i skiver.
  • Sautér hakket løg og alle krydderier i kokosolie, til det dufter.
  • Striml kyllingen, og kom kyllingestrimler samt blomkål ved løgene. Steg, til det har taget farve.
  • Kom rosenkål og bouillon ved, og lad simre i 4 min.
  • Tilsæt de kogte ris, spinat, bønner og ærter, og varm det godt igennem.
  • Smag retten til med salt og peber, og servér retten pyntet med cashewnødder og frisk koriander.

TIP Du kan koge risene i en god fond eller bouillon. Det vil give din pilaf en dyb umamismag.