Stuvet hvidkål med blomkålsfrikadeller

30 minutter
488 kcal

Her får du to gange kål i en ret med I FORMs version af den klassiske kålfavorit, og vores lækre, vegetariske blomkålsfrikadeller. Velbekomme!

Stuvet hvidkål med blomkålsfrikadeller, opskrift

TO GANGE KÅL I EN RET – prøv vores stuvet hvidkål med blomkålsfrikadeller.

© wichmann+bendtsen

Stuvet hvidkål med blomkålsfrikadeller

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 300 g hvidkål
  • 10 g smør
  • 1 spsk. hvedemel
  • 2 dl mælk
  • ½ dl madlavningsfløde
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 200 g cherrytomater

Blomkålsdeller:

  • 300 g blomkål
  • 2 æg
  • 1 løg
  • 4 spsk. hvedemel
  • Olie til stegning

Sådan gør du

  • Begynd med dellerne. Skær blomkål i grove stykker, og riv eller kør i foodprocessor, til konsistensen er helt fin.
  • Bland den finthakkede blomkål med æg, finthakket løg, mel, salt og peber. Lad blomkålsfarsen trække 10 min.
  • Form til deller, og steg dem på panden i olie ved middelvarme. Ca. 5 min. på hver side.
  • Hak hvidkål groft, og kog i letsaltet vand i 3 min. Skyl i koldt vand, og sigt væden fra.
  • Smelt smør i en lille gryde, og pisk melet i. Herefter mælken. Vend hvidkål, madlavningsfløde, salt og peber i, og lad småsimre i 5 min.
  • Servér den stuvede kål til blomkålsfrikadellerne og friske halverede tomater.

TIP! Du kan sagtens bruge spidskål i stedet for hvidkål. Hvis du gerne vil have dellerne til at smage af mere, anbefaler vi at tilsætte fx fennikelfrø og hvidløg eller tørret timian til farsen.