Sund cæsarsalat med kylling, avocado og dressing
Den klassiske salat er en populær ret på mange caféer, men du kan nemt lave din egen lækre cæsarsalat. Få masser af sunde tips her, og tjek vores version med bl.a kylling, perlespelt og avocado.
Den klassiske salat er en populær ret på mange caféer, men du kan nemt lave din egen lækre cæsarsalat. Få masser af sunde tips her, og tjek vores version med bl.a kylling, perlespelt og avocado.
Vild med cæsarsalat? Tjek I FORMs lækre, sunde opskrift på cæsarsalat med kylling, perlespelt, avocado og lækker dressing uden ansjoser. (Vil du have dressing med ansjoser, så tjek vores opskrift længere nede på siden).
TIP! I stedet for perlespelt kan du bruge en rest kogte brune ris, perlebyg, perlerug eller lignende.
Den klassiske cæsarsalat er en populær ret på mange cafeer. Den er dog også både nem og lækker at sætte på menukortet hjemme hos dig selv. Tjek bare vores sunde version af cæsarsalat med kylling, perlespelt og avocado.
Det afhænger selvfølgelig af den konkrete opskrift. Det er især i dressingen, parmesanosten og brødcroutonerne, at kalorierne gemmer sig. Vil du gerne have en lettere variant, er det altså disse ingredienser, du skal fokusere på.
Det kan du sagtens. I den oprindelige opskrift på cæsarsalat indgik der faktisk slet ikke kylling. Kommer salaten til at mangle lidt fylde og mæthed, kan du evt. tilsætte mættende proteiner i form af kikærter og mere fedt i form af fx ekstra parmesan eller avocado.
Ja da! I hvert fald kan du forberede de enkelte ingredienser, men vent helst med at blande salaten, indtil lige før den skal serveres.
Forberedelse dagen før:
Lige før servering:
Har du travlt i dag? Tjek vores madplan med 5 retter, du kan lave på maks. 20 minutter.
Vær obs på dressingen! En dressing kan være en fed fornøjelse. Derfor er det en god idé at holde lidt igen. I FORMs dressing er primært rørt på mayonnaise, parmesan og olivenolie. For at spare på kalorierne anbefaler vi 1 spsk. dressing pr. person.
Vil du ikke nøjes med denne ret begrænsede mængde, så prøv en kalorielet version med surmælksprodukt:
Yes! I den klassiske opskrift blendes der et par ansjosfileter med i dressingen, og det giver en meget lækker – og ikke spor “fisket” – smag.
Er hverken du eller dine gæster vilde med tanken om fisk i salatdressingen, så drop ansjoserne. I stedet kan du så smage dressingen til med worcestershiresauce som i I FORMs opskrift (øverst på siden). Saucen indeholder rent faktisk et koncentrat af ansjoser – men det behøver du jo ikke at fortælle til nogen ...
Sagtens – det gør vi også selv i vores opskrift. I stedet for rå æggeblommer som i den oprindelige opskrift har vi valgt at bruge mayonnaise.
Hvis du vælger at lave dressingen med rå æggeblommer, så køb gerne de pasteuriserede.
I FORM elsker sunde dips og dressinger. [Find lækre opskrifter her](https://iform.dk/sunde-opskrifter/dyp-din-mad-i-pestoer-og-dips)
Hvis alle råvarer er friske, kan dressingen holde sig 4-5 dage på køl. Det indebærer dog, at dressingen ikke har stået på spisebordet, mens I har spist salaten.
Har du lavet en større portion dressing, end du skal bruge, så stil den på køl med det samme.
Prøv også vores andre lækre cæsarsalater her.
Vi giver dig 5 tips til, hvordan du kan gøre din cæsarsalat endnu sundere.
En salatslynge – slut med halvvåd salat: Er du ikke den lykkelige ejer af en salatslynge, er det på tide. For ingen synes, at en halvvåd salat er sagen, og det er både besværligt og tidskrævende selv at tørre salatblade. De bedste salatslynger klarer tjansen på få sekunder, og de fleste kan også bruges til at opbevare salat i.
En tyndskræller fikser flotte flager: l cæsarsalaten skal parmesanen høvles i flager og endelig ikke rives. Du kan høvle parmesan ved at skrabe osten med en skarp kniv. Men allerbedst er det at bruge en tyndskræller. Det går hurtigt, og så får du nogle flotte flager med god volumen og smag.
En stavblender giver cremet dressing: Laver du din dressing med ansjosfileter, har du brug for en stavblender for at få en helt jævn og cremet dressing. En almindelig blender eller minihakker kan også bruges.
Artiklen blev bragt i I FORM nr. 12/2023