Græske frikadeller med ovnbagte kartofler og græsk salat

30 minutter
549 kcal

Ælle bælle ... frikadelle. Denne græske udgave af den velkendte klassiker er krydret lige tilpas. Prøv selv!

Græske frikadeller med ovnbagte kartofler og græsk salat

DRØM DIG TIL MIDDELHAVET – med græske frikadeller og græsk salat.

© wichmann+bendtsen

Græske frikadeller med ovnbagte kartofler og græsk salat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 200 g hakket oksekød, max 12 %
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 æg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • ½ løg
  • 2 fed hvidløg
  • ½ tsk. oregano
  • 1 nip kanel
  • ½ tsk. chiliflager

Ovnbagte kartofler:

  • 5 kartofler
  • 2 rødløg
  • 1½ tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Græsk salat:

  • ½ agurk
  • 300 g tomat
  • 1 rødløg
  • 1 grøn peberfrugt
  • 50 g feta
  • 1 håndfuld oliven
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 190 gr.
  • Rør kød med salt, peber og æg.
  • Hak persille, løg og hvidløg fint. Rør det i kødet sammen med krydderierne.
  • Form til 6 aflange frikadeller, og læg på en bageplade med bagepapir.
  • Skær kartofler og rødløg i både. Vend i olie, salt og peber, og læg på samme bageplade som dellerne.
  • Bag i 15 min. Tag frikadellerne ud. Bag resten i yderligere 5-10 min., til kartoflerne er gyldne og sprøde.
  • Fjern imens kernerne fra agurken, og skær resten i skiver. Skær tomater i både, rødløg i fine halve skiver og peberfrugt i strimler.
  • Smuldr feta ud over de friske grøntsager, og fordel oliven, salt og peber på toppen.
  • Servér den græske salat til de bagte kartofler og frikadellerne.

Tip! De græske frikadeller kan også laves af hakket lam eller sågar kalv og flæsk. Hvis du vil have dem mere spicy, skruer du bare op for krydringen.

Tip! Det kan gøre det lettere at få farsen til at hænge sammen, hvis du river løget i stedet for at hakke det.

Tip! Du kan snuppe lidt feta fra salaten og putte i dellerne, hvis du har lyst.