Blomkålssuppe med ærter og brøndkarse

20 minutter
351 kcal

Vil du gerne skære ned på kødet? Så har vi den perfekte, vegetariske opskrift til dig. Blomkålssuppe med ærter og brøndkarse smager fantastisk og kan laves på bare 20 minutter. Selv tak.

Skål med suppe

Blomkålssuppe med ærter og brøndkarse

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 blomkål
  • Vand eller grøntsagsbouillon
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 spsk. kold­presset rapsolie
  • Havsalt
  • 2 dl mælk
  • 100 g kikærter fra dåse
  • 100 g ærter, friske eller optøede fra frost
  • 1 håndfuld brøndkarse

Evt. tilbehør:

  • 2 skiv. fuldkorns­rugbrød

Sådan laver du blomkålssuppe med fyld

  • Skær blomkålen groft, læg den i en gryde, og dæk med vand. Til en blomkålssuppe er vand tilstrækkeligt, men ønsker du en dybere smag, så vælg bouillon. Tilsæt olierne og 2 tsk. salt.

  • Kog blomkålen mør, si væden fra, og gem den.

  • Blend kålen med mælk og så meget af væden, at suppen får en passende konsistens. Lad suppen simre med de to slags ærter, til de er gennemvarme, og smag til med salt.

  • Anret suppen med brøndkarse, og servér evt. rugbrød til.