Skål med suppe
© wichmann+bendtsen

Blomkålssuppe med ærter og brøndkarse

Vil du gerne skære ned på kødet? Så har vi den perfekte, vegetariske opskrift til dig. Blomkålssuppe med ærter og brøndkarse smager fantastisk og kan laves på bare 20 minutter. Selv tak.

Blomkålssuppe med ærter og brøndkarse

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 15 minutter

Tid i alt: 20 minutter

INGREDIENSER

1 blomkål

Vand eller grøntsagsbouillon

1 spsk. ekstra jomfruolivenolie

1 spsk. kold­presset rapsolie

Havsalt

2 dl mælk

100 g kikærter fra dåse

100 g ærter, friske eller optøede fra frost

1 håndfuld brøndkarse

Evt. tilbehør:

2 skive fuldkorns­rugbrød

Sådan laver du blomkålssuppe med fyld

  • Skær blomkålen groft, læg den i en gryde, og dæk med vand. Til en blomkålssuppe er vand tilstrækkeligt, men ønsker du en dybere smag, så vælg bouillon. Tilsæt olierne og 2 tsk. salt.
  • Kog blomkålen mør, si væden fra, og gem den.
  • Blend kålen med mælk og så meget af væden, at suppen får en passende konsistens. Lad suppen simre med de to slags ærter, til de er gennemvarme, og smag til med salt.
  • Anret suppen med brøndkarse, og servér evt. rugbrød til.

Næringsindhold pr. person (uden rugbrød):

Energi: 351 kcal

Protein: 18,1 g

Fedt: 16,4 g

Kulhydrat: 38,8 g

Kostfibre: 11,2 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: