Skål med suppe
© wichmann+bendtsen

Blomkålssuppe med ærter og brøndkarse

Vil du gerne skære ned på kødet? Så har vi den perfekte, vegetariske opskrift til dig. Blomkålssuppe med ærter og brøndkarse smager fantastisk og kan laves på bare 20 minutter. Selv tak.

24. januar 2019 af Anne Larsen

Blomkålssuppe med ærter og brøndkarse

2 personer

1 blomkål
Vand eller grøntsagsbouillon
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 spsk. kold­presset rapsolie
Havsalt
2 dl mælk
100 g kikærter fra dåse
100 g ærter, friske eller optøede fra frost
En håndfuld brøndkarse

Evt. tilbehør:

2 skiver fuldkorns­rugbrød

Sådan laver du blomkålssuppe med fyld

  • Skær blomkålen groft, læg den i en gryde, og dæk med vand. Til en blomkålssuppe er vand tilstrækkeligt, men ønsker du en dybere smag, så vælg bouillon. Tilsæt olierne og 2 tsk. salt.
  • Kog blomkålen mør, si væden fra, og gem den.
  • Blend kålen med mælk og så meget af væden, at suppen får en passende konsistens. Lad suppen simre med de to slags ærter, til de er gennemvarme, og smag til med salt.
  • Anret suppen med brøndkarse, og servér evt. rugbrød til.

Næringsindhold pr. person (uden rugbrød):

Energi: 351 kcal
Protein: 18,1 g
Fedt: 16,4 g
Kulhydrat: 38,8 g
Kostfibre: 11,2 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad forhindrer dig oftest i at træne?


I FORM anbefaler