Blomkålssuppe med ærter og brøndkarse
2 personer
TIDSFORBRUG
Forberedelsestid: 5 minutter
Tilberedningstid: 15 minutter
Tid i alt: 20 minutter
INGREDIENSER
1 blomkål
Vand eller grøntsagsbouillon
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 spsk. koldpresset rapsolie
Havsalt
2 dl mælk
100 g kikærter fra dåse
100 g ærter, friske eller optøede fra frost
1 håndfuld brøndkarse
Evt. tilbehør:
2 skive fuldkornsrugbrød
Sådan laver du blomkålssuppe med fyld
- Skær blomkålen groft, læg den i en gryde, og dæk med vand. Til en blomkålssuppe er vand tilstrækkeligt, men ønsker du en dybere smag, så vælg bouillon. Tilsæt olierne og 2 tsk. salt.
- Kog blomkålen mør, si væden fra, og gem den.
- Blend kålen med mælk og så meget af væden, at suppen får en passende konsistens. Lad suppen simre med de to slags ærter, til de er gennemvarme, og smag til med salt.
- Anret suppen med brøndkarse, og servér evt. rugbrød til.
Næringsindhold pr. person (uden rugbrød):
Energi: 351 kcal
Protein: 18,1 g
Fedt: 16,4 g
Kulhydrat: 38,8 g
Kostfibre: 11,2 g