Beregner: Hvor meget protein om dagen?

Vi har ikke alle brug for den samme mængde protein. Men en hovedregel er: Jo mere du træner, jo mere protein om dagen. Beregn her, hvor meget protein netop du skal spise hver dag for at være på toppen.

Mad med meget protein

HVOR MEGET PROTEIN OM DAGEN? Her kan du beregne, hvor meget protein du har brug for om dagen.

© iStock

Beregner: Hvor meget protein har du brug for om dagen?

Vi har ikke alle brug for den samme mængde protein om dagen.

Tjek her, hvor meget protein netop du skal spise hver dag for at være på toppen.

Udregn dit proteinbehov

Hvor meget protein om dagen?

Sundhedsmyndighederne anbefaler, at man skal have mellem 0,8-1,5 gram protein pr. kg kropsvægt om dagen. Det er den nødvendige mængde for at kunne bevare muskelmasse og sikre opbygning af kroppens strukturer.

Dog er proteinbehovet forskellig fra person til person – og især afhængigt af dit aktivitetsniveau.

Jo mere du træner, jo mere protein har du nemlig brug for, så kroppen kan restituere efter træning og genopbygge det nedbrudte muskelvæv.

Er du interesseret i at tabe dig, kan det også være relevant at spise mere protein om dagen. Protein holder dig nemlig mæt længe ved at forlænge optagelsen af din mad. Samtidig bruger kroppen mere energi (=kalorier) på at fordøje protein, end den gør på at fordøje kulhydrat og fedt.

Hvor meget protein skal man have om dagen, når man træner?

Generelt er det ikke nødvendigt at spise protein efter en træning, hvis du er almindelig motionist. Her dækker det daglige proteinindtag nemlig kroppens behov.

Men træner du meget hårdt og ofte, er det en god idé at spise protein i forbindelse med træning. Om det er før, under eller efter træning gør ingen forskel – det vigtigste her er at tage højde for, hvad du skal træne.

Skal du styrketræne, kan du sagtens spise en skål skyr før du går i gang, men skal du ud på en løbetur, er det bedre at vente med at fylde maven, til du er hjemme igen.