Lakseroulade med spinat og pikantost

30 minutter
309 kcal

Næsten ingen kulhydrater, men masser af mættende protein og sunde fedtsyrer. Hvis du er på jagt efter en kalorielet frokost, så er du på rette spor.

Lakseroulade med spinat og pikantost

LAKSEROULADE MED SPINAT OG PIKANTOST – også fine på tapasbordet.

© wichmann+bendtsen

Lakseroulade med spinat og pikantost

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 180 g spinat
  • 2 æg
  • ½ tsk. havsalt
  • 3 spsk. pikantost
  • 100 g koldrøget laks
  • 100 g babyspinat
  • 1 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. flydende honning
  • Gnavegrønt, fx agurk, tomat og peberfrugt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 190 gr. varmluft.
  • Bruger du frossen, optøet spinat, så vrid den fri for væske.
  • Del æg i blommer og hvider.
  • Blend spinaten med æggeblommerne.
  • Pisk hviderne stive. Vend dem forsigtigt i spinaten med en dejskraber. Fordel massen på en bageplade med bagepapir. Bag i 12 min.
  • Fjern forsigtigt bagepapiret og køl bunden af. Smør pikantost på. Fordel lakseskiver på, men undlad at komme laks helt ud til kanten.
  • Rul bunden stramt sammen. Skær i mundrette stykker og anret på en bund af spinatblade.
  • Pisk olie, honning og citronsaft sammen og fordel dressingen over rouladen. Servér med gnavegrønt til.

TIP Vil du have en endnu mere kalorielet udgave, kan du blande pikantosten op med lidt fedtfattig cremefraiche.