Pasta med avocadopesto og bagte tomater

15 minutter
495 kcal

Tag den klassiske pasta med pesto til et nyt niveau med avocadopesto og bagte tomater. På bare 15 minutter har du denne lækre pastaret klar.

Pasta med pesto

Har du travlt, så brug en god købepesto og vælg friske tomater i stedet for bagte.

© wichmann+bendtsen

Pasta med avocadopesto og bagte tomater

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 150 g fuldkornspasta
  • Havsalt
  • 10 små tomater, gerne san marzano-tomater
  • 20 g jordnødder eller græskarkerner/afskallede mandler
  • 1 avocado
  • 20 g pecorino eller parmesan
  • 1 bundt basilikum
  • ½ citron, saften
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Kog fuldkornspastaen al dente i letsaltet vand.

  • Skær tomaterne i halve, og bag dem ved 200 gr. i 10 min.

  • Rist nødderne på en tør pande, og blend dem til en pesto sammen med avocado, fintrevet pecorino og basilikum (gem lidt til anretning). Smag pestoen til med lidt citronsaft, salt og peber.

  • Vend den varme pasta med pesto, og anret med lune tomater, basilikum og lidt friskkværnet peber.

Næringsindhold pr. person: