Så længe kan din mad holde sig i fryseren
Kød, fisk, marcipan. Få styr på, hvor længe dine madvarer kan holde sig i fryseren. Og få tips til en mere overskuelig fryser, hvor du altid ved, hvad du har.
Kød, fisk, marcipan. Få styr på, hvor længe dine madvarer kan holde sig i fryseren. Og få tips til en mere overskuelig fryser, hvor du altid ved, hvad du har.
Hmmm… gad vide, hvad dét her egentlig er? Og hvor længe mon de her hindbær har ligget på husets kolde fjernlager? Og hov, derinde bagved ligger der minsandten også en gammel oksesteg ...
Tænker du, at vi er i gang med en større arkæologisk udgravning, så tager du helt fejl. Vi står såmænd bare med hovedet halvt inde i fryseren og kigger på diverse poser med forskelligt ubestemmeligt indhold. Lyder det bekendt? Så er denne artikel til dig (og mig), så vi kan blive skarpere til at udnytte vores fryser bedst muligt. Det har nemlig mange fordele.
Sæt nogle timer af, lav en kop te, og tag de lune handsker på, for foran dig venter en iskold opgave. Til gengæld venter belønningen i form af mindre madspild, nem mad på kort tid og en besparelse på husholdningsbudgettet lige om hjørnet.
Hvor længe kan kød holde sig i fryseren? Det afhænger helt af, hvilken slags kød der er tale om. Kødpålæg holder kun i 1-2 måneder, mens et stykker vildt kan holde sig i op mod 1,5 år i fryseren. Tjek den maksimale holdbarhed i fryser for forskellige slags kød her:
Vil du gerne spise mindre kød, men stadig have lidt af den gode smag? Så tjek denne madplan
Få 15 tips, der får dig til at spise mere grønt
Nej, men det vil sikkert ikke være en nydelse. Ingen varer bør generelt ligge i fryseren i over et år. De bliver ikke sundhedsfarlige, men både smag og konsistens får et gevaldigt dyk nedad.
Kig grundigt på varen, når den tør op, og lugt til den. Lugter den dårligt, så smid den ud.
Hent I FORMs store skema med frysetid for 40 forskellige madvarer
Tag dine frostvarer ud i god tid, og lad dem tø langsomt op i køleskabet.
Lader du maden tø op på køkkenbordet, vil den høje temperatur få bakterier til at formere sig hurtigere, og du risikerer, at maden bliver dårlig.
Du sparer desuden energi ved at lade iskolde mad køle dit køleskab midlertidigt ned. Smart!
Er du også glad for fryseposer? Tjek, hvad du skal være opmærksom på her