Vegetarburger med bøf af sorte bønner og syltede rødløg

30 minutter
600 kcal

En burger, der både er sund for dig og for klimaet - prøv I FORMs smagfulde og mættende vegetarburger med bøf af sorte bønner og syltede rødløg.

Vegetarburger med salat, agurk, tomat, syltede rødløg og ost

VEGETARBURGER MED BØF AF SORTE BØNNER - De sorte bønner er med til at højne proteinindholdet i vegetarbøffen og dermed skabe mere mæthed. Du
kan også bruge kikærter.

© wichmann+bendtsen

Vegetarburger med bøf af sorte bønner og syltede rødløg

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • 2 grove burgerboller
  • ¼ agurk
  • 1 tomater
  • 2 salatblade
  • 2 spsk. syltede rødløg
  • 1 spsk. barbecuesauce
  • ¼ dl mayonnaise

Syltede rødløg:

  • 1 rødløg
  • ½ dl vand
  • ½ dl æblecidereddike
  • ½ spsk. akaciehonning
  • Sort peber, friskkværnet

Bønnebøffer:

  • ½ ds. sorte bønner
  • 1 dl havregyn
  • 1 æg
  • ½ dl revet cheddar
  • ¾ tsk. stødt spidskommen
  • ¼ tsk. røget paprika
  • ¼ tsk. chilipulver
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 spsk. barbecuesauce
  • ½ lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 skiv. cheddarost

Sådan gør du

  • Start med de syltede rødløg. Skær løg i tynde skiver, og hæld i et glas med låg.
  • Bring resten af ingredienserne til rødløgene i kog, og lad simre et par min. Hæld over løgene, og luk glasset. Lad trække på køl i 6 timer.
  • Begynd på bøfferne. Mos bønnerne med en gaffel, og rør sammen med havregryn, æg, revet ost, krydderier, barbecuesauce og finthakket løg og hvidløg.
  • Form 4 bøffer, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag ved 175 gr. varmluft i 15 min. på den ene side. Vend, og giv dem 8-10 min. på den anden side. Læg en skive ost på hver bøf, og giv dem 1 min. mere, så osten kan smelte.
  • Lun bollerne, og lav en dressing af barbecuesauce og mayo. Servér bollerne med bøffer, syltede rødløg, agurk og tomat i skiver, salat og barbecuemayo.

TIP! Du kan lave din mayo mere mager ved at udskifte halvdelen af mayonnaisen med en fedtfattig cremefraiche.