Butter chicken med grillede grøntsager

35 minutter
531 kcal

Lyst til en af de mest kendte retter fra det indiske køkken? Bare i en lidt sundere version med lidt grønt på siden: Snyd ikke dig selv for denne skønne skønne opskrift!

En hvid tallerken med ris, butter chicken og frisk koriander drysset oven på.

BUTTER CHICKEN – Giv retten et frisk og grønt pift ved at servere grillede grøntsager som tilbehør.

© wichmann+bendtsen

Butter chicken med grillede grøntsager

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 kyllingebrystfileter (ca. 550 g)
  • ½ stort løg
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. ingefær
  • ¾ tsk. spidskommen
  • ¼ tsk. gurkemeje
  • ¼ tsk. kanel
  • 1 tsk. garam masala
  • ¼ tsk. koriander
  • ½ dl tomatpuré
  • ½ spsk. citronsaft
  • ½ spsk. akaciehonning
  • 1 dl vand
  • ¼ tsk. havsalt
  • tsk. sort peber, friskkværnet
  • ¾ dl yoghurt naturel

Tibehør:

  • ½ aubergine eller squash
  • 125 g bimibroccoli
  • ¼ citron
  • Havsalt
  • Sort peber, frisk kværnet

Servering:

  • 125 g brune ris
  • Evt. krydderurter og citronsaft

Sådan gør du

  • Skær kylling i tern, hak løget fint, og svits begge dele i olie i en gryde i 5 min., eller til kyllingen har fået farve.
  • Knus hvidløg, riv ingefær fint, og tilsæt til gryden sammen med krydderierne. Giv det et par min. mere. Tilføj tomatpuré, citron, honning, vand, salt og peber, og bring i kog. Skru derefter ned for varmen, tilsæt yoghurt, og lad det hele simre under låg i 20 min.
  • Kog risene i henhold til anvisningen på emballagen.
  • Hak squash groft, og grill sammen med bimibroccoli på en grillpande, til grøntsagerne er let møre, men stadig har bid. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Server butter chicken med ris, grillede grøntsager og evt. lidt citronsaft og friske krydderurter.

Newsletter background