Vietnamesisk nudelsalat med tofu og hoisin sauce

20 minutter
598 kcal

Denne her asiatiske nudelsalat kan nydes både varm og kold. Prøv den også med kylling.

Nudelsalat med hoisinsauce

NUDELSALAT – I Vietnam er denne salat yderst populær med griseører. Vi tænkte dog, du ikke var helt klar til den version.

© Betina Hastoft

Vietnamesisk nudelsalat med tofu og hoisin sauce

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 PERSONER

  • 100 g nudler
  • 200 g tofu
  • 1 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 spsk. hoisinsauce
  • 2 gulerødder
  • 2 skoleagurker
  • 1 bundt radiser
  • 3 forårsløg
  • 150 g spidskål
  • 1 fed hvidløg
  • 1 økologisk lime, skal og saft
  • 1 tsk. stærk chilisauce
  • 2 spsk. sojasauce
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. sesamolie
  • 2 spsk. peanuts

Sådan gør du:

  • Kog nudlerne i henhold til anvisningen på emballagen, og skyl godt i koldt vand.
  • Skær tofu i tern, og steg sprøde i lidt olie på en varm pande. Tilsæt hoisinsauce, og steg et kort øjeblik, til de karamelliserer.
  • Flæk agurkerne, fjern kernerne, og skær i skiver. Skær ligeledes radiser i skiver, og snit forårsløg og spidskål fint.
  • Lav en dressing af knust hvidløg, lime, chilisauce, soja, sukker og sesamolie.
  • Anret nudler, spidskål, radiser, forårsløg og agurk på tallerkner. Hæld lidt af dressingen over, og placér tofu på toppen. Drys med lidt hakkede peanuts, og servér med resten af dressingen ved siden af.

TIP Hoisinsauce giver et vildt lækkert umamikick. Holdbarheden er ofte lang, så selvom du ikke lige laver vietnamesisk hver uge, så und dig selv den autentiske smag.

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 16/2023