Vietnamesiske spyd med okse og kålsalat

20 minutter
552 kcal

Det vietnamesiske køkken er fuld af friske, sunde og milde – men smagfulde – råvarer. Denne ret er ingen undtagelse. Du får masser af vitaminer, fibre og proteiner for meget få kalorier.

Kødspyd og salat

VIETNAMESISK Fiskesauce lugter måske ikke specielt godt, men magien opstår, når du putter den i maden.

© Betina Hastoft

Vietnamesiske spyd med okse og kålsalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 PERSONER

  • 300 g mørt oksekød, fx tykstegsfilet
  • 2 tsk. stærk chilipasta
  • ½ økolime, saft og skal
  • 1 spsk. sesamolie
  • 2 spsk. østerssauce
  • 1 tsk. farin
  • 1 lille spidskål
  • 3 blade palmekål
  • 2 gulerødder
  • 1 rødløg
  • 1 stor rød chili
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. farin
  • ½ dl limesaft
  • ½ dl fiskesauce
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Frisk koriander og mynte
  • 1 spsk. peanuts eller andre saltede nødder

Sådan gør du:

  • Skær kødet i tern eller strimler, og vend i en marinade af chilipasta, limesaft, limeskal, sesamolie og østerssauce. Lad trække lidt. Meget gerne i køleskabet natten over, hvis du har god tid.
  • Snit spidskål og palmekål. Skær gulerødder og chili i fine strimler, og snit rødløget fint.
  • Vend grøntsagerne i en marinade af knust hvidløg, farin, limesaft, fiskesauce og olivenolie.
  • Sæt kødet på spyd, og grill eller steg ca. 2 min. på hver side ved kraftig varme.
  • Anret spyddene på tallerkner sammen med kålsalaten, og drys med rigeligt koriander, mynte og hakkede peanuts.

Tilberedningstid (ekskl. trækketid): 20 min.

TIP Du kan udskifte oksekød med kylling eller tigerrejer.

TIP Du kan også tilberede spyddene i ovnen ved grillfunktion. Pas dog på, du ikke giver dem for længe, for så bliver kødet tørt.

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 16/2023