Grillet halloumisalat med basilikum-vinaigrette

20 minutter
524 gram

Nem, sund og lækker vegetarisk sommersalat med friske grøntsager og grillet ost. Fyldt med protein og kostfibre fra kikærter, ost og grønt.

halloumisalat

HALLOUMI – er en fast, hvid ost, der stammer fra Cypern. Den er meget velegnet til grillning eller stegning, da den ikke smelter, men får en sprød og lækker skorpe.

© wichmann+bendtsen

Grillet halloumisalat med basilikum-vinaigrette

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Basilikumvinaigrette:

  • ¼ lille skalotteløg
  • ½ fed hvidløg
  • ½ stort bundt frisk basilikum
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ spsk. citronsaft
  • ½ spsk. flydende honning
  • ¼ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ¼ dl vand

Halloumisalat:

  • ½ ds. kikærter (240 g)
  • 50 g salatmix
  • 125 g cherrytomater
  • ½ lille rødløg
  • ½ agurk
  • 1 peberfrugter
  • 6 oliven uden sten
  • 175 g halloumi

Sådan gør du:

  • Hak skalotteløg og hvidløg fint. Blend sammen med de øvrige ingredienser til vinaigretten, til du har en jævn og cremet dressing. Smag til med salt, peber og citronsaft. Tilsæt evt. lidt fintrevet citronskal.
  • Skyl og slyng salatmix tørt. Halvér cherrytomater, skær rødløg i strimler, og skær agurk og peberfrugt i passende stykker. Bland det hele sammen, og tilsæt oliven og drænede kikærter.
  • Skær halloumien i tynde skiver, og drys med peber. Steg skiverne på en pande ved høj varme, indtil de danner en gylden, sprød stegeskorpe. Vend, og gentag på den anden side.
  • Anret den sprøde halloumi med salaten og basilikumvinaigretten.

Tips:

  • Bruger du tørrede kikærter, så husk, at de skal lægges i blød og koges inden brug.
  • Put evt. ingredienserne til vinaigretten i et tomt syltetøjsglas med låg. Heri er den nem at ryste godt sammen, og du kan bruge glasset til opbevaring.
  • Har du en rest kogte kartofler eller bulgur, vil det også smage mega lækkert i denne salat.
  • Dryp evt. osten med citron eller balsamico, når den er færdigtilberedt.