Vegetarwok med nudler og æg

20 minutter
480 kcal

Opskrift på vegetar-wok med mættende æg og masser af grøntsager. Sundt, proteinrigt og supernemt!

Vegetarwok

VEGETARWOK – har du ingen wok, så brug en sauterpande.

© wichmann+bendtsen

Vegetarwok med nudler og æg

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 4 æg
  • 250 g broccoli
  • 4 stk. forårsløg
  • 50 g fuldkornsnudler
  • 150 g bønnespirer
  • 1 drys tørrede chiliflager
  • 30 g peanuts
  • Evt. lime

Basissovs

  • ½ dl sojasovs
  • 2 spsk. sukker
  • ¼ dl limesaft
  • ¼ dl vand
  • Evt. lidt frisk eller tørret chili

Sådan gør du

  • Pisk æggene sammen.
  • Del broccolien i buketter, og snit forårsløg i grove stykker.
  • Kom nudlerne i en skål, overhæld med kogende vand, og lad dem trække nogle min., til de er bløde. Hæld vandet fra.
  • Varm en wok op, og sautér broccoli og ⅔ af forårsløgene i ca. 3 min. Læg til side.
  • Kom æg i wokken. Vend rundt i æggemassen løbende. Vend de stegte grøntsager tilbage i wokken, når æggene har samlet sig. Tilsæt nudlerne og halvdelen af sovsen.
  • Anret retten på et fad, og top med bønnespirer, resten af forårsløgene, chiliflager og hakkede peanuts. Servér evt. limebåde og den anden halvdel af basissovsen ved siden af.

Basissovs:

Chili, lime, sukker og soja – ryst sammen, og du har alle grundsmagene til en smagsfest.

Basissovsen kan varieres med fx revet ingefær, hvidløg eller friske urter, hvis du har det på lager. Men den er også rigtig fin, lige som den er.

TIP! Husk, at wok skal tilberedes ved høj varme. Rør hele tiden rundt i ingredienserne, så de ikke brænder på.

TIP! Vent altid med sovs, til grøntsagerne er stegt – ellers bliver de kogt i stedet og mister deres sprødhed.