Mexi-bowl
© wichmann+bendtsen

Mexi-bowl

Er du også vild med det mexicanske køkken? Så vil denne skønne mexi-bowl med spicy kylling, tomatsalsa og guacamole tage dig til varmere himmelstrøg.

Mexi-bowl med spicy kylling, tomatsalsa og guacamole

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 30 minutter

Tilberedningstid: 15 minutter

Tid i alt: 45 minutter

INGREDIENSER

1 lille chili

½ peberfrugt

8 cherrytomater

100 g salatmix

75 g majs fra dåse

75 g sorte bønner fra dåse

25 g tortillachips

1 håndfuld koriander

1 lime til servering

Spicy kylling:

1 spsk. olivenolie

1 spsk. limesaft

½ tsk. paprika

½ tsk. chilipulver

½ tsk. spidskommen

¹∕³ tsk. havsalt

Sort peber, friskkværnet

150 g kyllingefilet

Tomatsalsa:

2 tomater

½ peberfrugt

½ rødløg

1 fed hvidløg

2 spsk. koriander

½ lime, saften

Havsalt

Sort peber, friskkværnet

Guacamole

½ avocado

½ lime, saften

Havsalt

Sort peber, friskkværnet

Sådan laver du mexi-bowl

  • Rør ingredienserne til kyllingen til en marinade. Kom kylling i, og sæt på køl i 30 min.
  • Lav salsaen: Finhak ingredienserne, og rør dem sammen.
  • Lav guacamolen: Mos avocado med lime, salt og peber.
  • Skær chili og peberfrugt i ringe, og tomater i halve.
  • Steg kyllingen på en pande, og skær den i skiver.
  • Kom salatmix i to skåle. Top med kylling, salsa, guacamole, chili, peberfrugt, tomater, majs, bønner, chips og koriander. Servér lime til.

Næringsindhold pr. person:

Næringsindhold pr. person:

Energi: 467 kcal

Protein: 25,3 g

Fedt: 18,4 g

Kulhydrat: 56,5 g

Kostfibre: 12,3 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte laver du mad fra bunden?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: