Mexi-bowl
© wichmann+bendtsen

Mexi-bowl

Er du også vild med det mexicanske køkken? Så vil denne skønne mexi-bowl med spicy kylling, tomatsalsa og guacamole tage dig til varmere himmelstrøg.

22. januar 2019 af Signe Moesby Leth

Mexi-bowl med spicy kylling, tomatsalsa og guacamole

2 personer

1 lille chili
½ peberfrugt
8 cherrytomater
100 g salatmix
75 g majs fra dåse
75 g sorte bønner fra dåse
25 g tortillachips
1 håndfuld koriander
1 lime til servering

Spicy kylling:

1 spsk. olivenolie
1 spsk. limesaft
½ tsk. paprika
½ tsk. chilipulver
½ tsk. spidskommen
¹∕³ tsk. havsalt
Sort peber, friskkværnet
150 g kyllingefilet

Tomatsalsa:

2 tomater
½ peberfrugt
½ rødløg
1 lille fed hvidløg
2 spsk. koriander
½ lime, saften
Havsalt
Sort peber, friskkværnet

Guacamole:

½ avocado
½ lime, saften
Havsalt
Sort peber, friskkværnet

Sådan laver du mexi-bowl

  • Rør ingredienserne til kyllingen til en marinade. Kom kylling i, og sæt på køl i 30 min.
  • Lav salsaen: Finhak ingredienserne, og rør dem sammen.
  • Lav guacamolen: Mos avocado med lime, salt og peber.
  • Skær chili og peberfrugt i ringe, og tomater i halve.
  • Steg kyllingen på en pande, og skær den i skiver.
  • Kom salatmix i to skåle. Top med kylling, salsa, guacamole, chili, peberfrugt, tomater, majs, bønner, chips og koriander. Servér lime til.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 467 kcal
Protein: 25,3 g
Fedt: 18,4 g
Kulhydrat: 56,5 g
Kostfibre: 12,3 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: