Mexi-bowl med spicy kylling, salsa og guacamole

30 minutter
467 kcal

Er du også vild med det mexicanske køkken? Så vil denne skønne mexi-bowl med spicy kylling, tomatsalsa og guacamole tage dig til varmere himmelstrøg.

Mexi-bowl

Mexi-bowl med spicy kylling, tomatsalsa og guacamole

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 1 lille chili
  • ½ peberfrugt
  • 8 cherrytomater
  • 100 g salatmix
  • 75 g majs fra dåse
  • 75 g sorte bønner fra dåse
  • 25 g tortillachips
  • 1 håndfuld koriander
  • 1 lime til servering

Spicy kylling:

  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. limesaft
  • ½ tsk. paprika
  • ½ tsk. chilipulver
  • ½ tsk. spidskommen
  • ⅓ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 150 g kyllingefilet

Tomatsalsa:

  • 2 tomater
  • ½ peberfrugt
  • ½ rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. koriander
  • ½ lime, saften
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Guacamole

  • ½ avocado
  • ½ lime, saften
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan laver du mexi-bowl

  • Rør ingredienserne til kyllingen til en marinade. Kom kylling i, og stil til side.
  • Lav salsaen: Finhak ingredienserne, og rør dem sammen.
  • Lav guacamolen: Mos avocado med lime, salt og peber.
  • Skær chili og peberfrugt i ringe, og tomater i halve.
  • Steg kyllingen på en pande, og skær den i skiver.
  • Kom salatmix i to skåle. Top med kylling, salsa, guacamole, chili, peberfrugt, tomater, majs, bønner, chips og koriander. Servér lime til.

Du kan med fordel marinere kyllingen dagen før og stille på køl. Det giver mere smag.