Mexi-bowl med spicy kylling, tomatsalsa og guacamole
2 personer
TIDSFORBRUG
Forberedelsestid: 30 minutter
Tilberedningstid: 15 minutter
Tid i alt: 45 minutter
INGREDIENSER
1 lille chili
½ peberfrugt
8 cherrytomater
100 g salatmix
75 g majs fra dåse
75 g sorte bønner fra dåse
25 g tortillachips
1 håndfuld koriander
1 lime til servering
Spicy kylling:
1 spsk. olivenolie
1 spsk. limesaft
½ tsk. paprika
½ tsk. chilipulver
½ tsk. spidskommen
¹∕³ tsk. havsalt
Sort peber, friskkværnet
150 g kyllingefilet
Tomatsalsa:
2 tomater
½ peberfrugt
½ rødløg
1 fed hvidløg
2 spsk. koriander
½ lime, saften
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
Guacamole
½ avocado
½ lime, saften
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
Sådan laver du mexi-bowl
- Rør ingredienserne til kyllingen til en marinade. Kom kylling i, og sæt på køl i 30 min.
- Lav salsaen: Finhak ingredienserne, og rør dem sammen.
- Lav guacamolen: Mos avocado med lime, salt og peber.
- Skær chili og peberfrugt i ringe, og tomater i halve.
- Steg kyllingen på en pande, og skær den i skiver.
- Kom salatmix i to skåle. Top med kylling, salsa, guacamole, chili, peberfrugt, tomater, majs, bønner, chips og koriander. Servér lime til.
Næringsindhold pr. person:
Næringsindhold pr. person:
Energi: 467 kcal
Protein: 25,3 g
Fedt: 18,4 g
Kulhydrat: 56,5 g
Kostfibre: 12,3 g