Burger med kapersbøf, agurkesalat og fetacreme

30 minutter
446 kcal

Opgrader fastfood-favoritten og løft både smags- og sundhedsniveauet med vores lækre burger med kapersbøf, agurkesalat og fetacreme.

Burger med kapersbøf

Burger med kapersbøf, agurkesalat og fetacreme

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer / 2 stk.

  • 1 portion grunddej
  • 2 tsk. sesamfrø

Grunddej

  • 1 æg
  • 3 dl vand
  • 1 dl mælk
  • 1 spsk. olie
  • 1 tsk. honning
  • 12 g gær
  • 1 nip salt
  • 150 g fuldkornshvedemel, gerne stenkværnet

Bøffer:

  • ½ dl solsikkekerner
  • 1 lille glas kapers, minus væde
  • 300 g hakket oksekød

Agurkesalat:

  • ½ agurk
  • 2 spsk. æbleeddike
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Fetacreme:

  • 2 dl skyr
  • 100 g fetaost

Grønt:

  • 1 håndfuld spirer, her græskarspirer
  • 4 skiv. rødløg

Sådan gør du

Grunddej:

  • Pisk ægget. Gem 1 spsk. af ægget til pensling af dejen.
  • Kom alle de våde ingredienser i en skål, og udblød gæren heri.
  • Tilsæt salt og herefter mel lidt ad gangen.
  • Ælt dejen grundigt, og lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i 30 min.

Burger:

  • Form to burgerboller af dejen, og lad dem efterhæve 10 min. på en bageplade. Pensl med æg, og drys med sesamfrø. Bag bollerne ved 200 gr. i ca. 15-20 min.
  • Rist solsikkekerner på en tør pande.
  • Ælt kapers og solsikkekerner i det hakkede kød. Form to bøffer, og steg dem på en varm pande.
  • Lav strimler af agurk med en tyndskræller. Lad strimlerne trække med æbleeddike, salt og peber i en skål i ca. 10 min.
  • Blend skyr og fetaost med en stavblender. Flæk burgerbollerne, og smør alle flader med cremen.
  • Saml burgerne med agurkesalat, spirer, rødløg og bøf.