Poke bowl med laks og spidskål

25 minutter
584 kcal

I denne lækre anti-inflammatoriske poke bowl har vi snittet en bunke grøntsager, toppet dem med laks og givet dem et frisk stænk af dressing med ingefær. UHM.

Poke bowl med laks, opskrift

POKE BOWL MED LAKS – Lav din egen pokebowl. Det er lettere end du måske tror.

© Skovdal Nordic

Poke bowl med laks og spidskål

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 200 g laks
  • ½ dl sorte sesamfrø
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1½ dl perlespelt
  • 250 g spidskål
  • ½ agurk
  • 50 g gulerod
  • 100 g grøn salat
  • forårsløg

Dressing:

  • ½ stor thaichili eller anden chili
  • ½ fed hvidløg
  • ½ tsk. ingefær
  • 1 tsk. limesaft
  • ½ spsk. fish sauce

Sådan gør du

  • Vend laks i sesamfrø, og steg i olie på en pande i ca. 2 min. på hver side. Krydr med salt og peber.
  • Skær den afkølede laks i tykke skiver.
  • Kog perlespelt efter anvisningen på emballagen, og køl den af.
  • Striml spidskål fint, skær agurk i små stave, og gulerod i meget tynde strimler.
  • Skær forårsløg i fine strimler på skrå, og læg dem i koldt vand, til de krøller. Skær grøn salat i strimler.
  • Anret perlespelt, spidskål, agurk, gulerod, grøn salat og forårsløg på hver sin plads i små skåle.
  • Pynt med hele salatblade, og læg laksen på til slut.
  • Hak chili og hvidløg fint, og riv ingefæren.
  • Rør alle ingredienser til dressingen sammen. Hæld den mængde, du ønsker, over salaterne med det samme, og servér resten ved siden af i en lille skål.

Få flere opskrifter med spidskål her.

TIP! Kan du lide frisk koriander, så smager krydderurten fantastisk i den asiatisk inspirerede dressing.