Fuldkornsfladbrød med spicy oksekød, grønt og hvidløgsdressing

30 minutter
580 kcal

Er du vild med durum med kebab? Prøv vores lækre og sunde udgave af den populære fastfood.

Tallerken med fladbrød, øksekød, tomat, salat, rødløg og dressing

FULDKORNSFLADBRØD MED SPICY OKSEKØD, GRØNT OG HVIDLØGSDRESSING - et sundt og lækkert alternativ til durum med kebab

© wichmann+bendtsen

Fuldkornsfladbrød med spicy oksekød, grønt og hvidløgsdressing

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 løg
  • ½ tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. stødt fennikel
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. peber
  • 1 fed hvidløg
  • 1 nip chiliflager
  • ½ tsk. paprika
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 oksebøffer a 150 g
  • 1 dl skyr eller yogurt naturel
  • 1 fed hvidløg
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 2 fuldkornsfladbrød eller pitabrød
  • 1 tomat
  • 1 agurk
  • 1 rødløg
  • Limesaft
  • Evt. lidt frisk koriander

Sådan gør du

  • Skær løg i strimler, og bland krydderier og olie i en skål. Lad de to bøffer marinere i lagen med snittet løg i 15 min.
  • Rør en hvidløgsdressing af skyr, 1 fed hvidløg, salt og peber.
  • Skær tomat, agurk og løg i passende stykker.
  • Steg bøffer og løg kort ved kraftig varme, og lad kødet hvile ca. 5 min.
  • Skær kødet i strimler.
  • Varm fladbrødene, og fordel kød, grønt og dressing på disse. Dryp med lime, og anret evt. med koriander, fold sammen, og servér straks.