Veganske 'tex mex'tortillas

30 minutter
602 kcal

'Tex mex' kan sagtens rime på tofu. Her får du opskriften på de skønneste veganske madpandekager med spicy fyld.

En madpandekage med fyld på en tallerken ved siden af små skåle og et bundt med frisk koriander.

MADPANDEKAGER – Koriander går godt til de fleste madpandekager. Pres eventuelt lidt frisk limejuice over din 'tex mex'-tortilla.

© wichmann+bendtsen

Veganske “tex-mex”-tortillaer

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Spicy tofu-bønne-fyld:

  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 100 g fast tofu
  • 1½ spsk. tex-mex-krydderi
  • ½ ds. sorte bønner
  • 100 g salsa, færdigkøbt

Dressing:

  • 50 g cashewnødder
  • ½ dl vand
  • ½ jalapenochili
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Pandekage:

  • ½ avocado
  • ½ peberfrugt
  • ½ hjertesalat
  • ½ bundt koriander
  • 2 store fuldkornstortillaer
  • 25 g tortillachips

Sådan gør du

  • Kom olivenolie, smuldret tofu og krydderi i en gryde. Svits ved middelvarme under omrøring i et par min. Tilsæt sorte bønner og salsa, og lad det simre i 10 min.
  • Hak jalapenoen groft, og kom alle ingredienser til dressingen i en blender. Blend til en cremet konsistens. Smag til med salt, peber og evt. lime.
  • Snit avocado og peberfrugt fint, snit hjertesalat og koriander groft. Fordel sammen med tofufyldet i de 4 tortillaer.
  • Knus tortillachips, og drys på toppen. Afslut med dressingen.

TIP! Du kan sagtens lave vegansk tortilla bare med grøntsagsfyld og alligevel få en mættende oplevelse.


Newsletter background