Vegetarisk one pot med quinoa, kål og linser

30 minutter
363 kcal

Er du til mad, der er varm, vitaminrig og velsmagende? Denne vegetariske one pot er fyldt med grønsager og mættende linser, som er supernem at bikse sammen og let at rydde op efter. Velbekomme!

Vegetarisk one pot

KUN FANTASIEN SÆTTER GRÆNSER – Har du andre grønsager liggende, så kan du nemt smide dem i retten

© wichmann+bendtsen

Vegetarisk one pot

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ¼ broccoli
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g brune champignoner
  • 50 g grønkål
  • ½ porre
  • 1 dl quinoa
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ spsk. miso
  • 250 ml grøntsagsbouillon
  • 2 spsk. fintrevet parmesan
  • ½ ds. grønne linser
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan laver du vegetarisk one pot

  • Del broccoli i helt små buketter, og snit hvidløg, champignon, grønkål og porre fint.
  • Put quinoa, olie, miso, bouillon og parmesan i en stor gryde, rør rundt, og top med de snittede grøntsager og drænede linser.
  • Bring det hele i kog, og lad retten simre under låg i 15-20 min. Undlad at røre rundt undervejs. Servér evt. med lidt friskrevet parmesan, og drys med salt og peber.

TIP! Du kan nemt bruge andre grøntsager end dem, der står i opskriften. Kun fantasien sætter grænser. Hvis du bruger rodfrugter, så riv dem groft, før du bruger dem.