Vegetarisk one pot
Kun fantasien sætter grænser –

Har du andre grønsager liggende, så kan du nemt smide dem i retten

© wichmann+bendtsen

Vegetarisk one pot med quinoa, kål og linser

Er du til mad, der er varm, vitaminrig og velsmagende? Denne vegetariske one pot er fyldt med grønsager og mættende linser, som er supernem at bikse sammen og let at rydde op efter. Velbekomme!

Vegetarisk one pot med quinoa, kål og linser

4 personer

½ broccoli 
2 fed hvidløg 
100 g brune champignoner 
100 g grønkål 
1 porre 
2 dl quinoa 
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie 
1 spsk. miso 
500 ml grøntsagsbouillon 
4 spsk. fintrevet parmesan 
1 ds. grønne linser 
Havsalt 
Sort peber, friskkværnet

Sådan laver du vegetarisk one pot

  • Del broccoli i helt små buketter, og snit hvidløg, champignon, grønkål og porre fint. 
  • Put quinoa, olie, miso, bouillon og parmesan i en stor gryde, rør rundt, og top med de snittede grøntsager og drænede linser. 
  • Bring det hele i kog, og lad retten simre under låg i 15-20 min. Undlad at røre rundt undervejs. Servér evt. med lidt friskrevet parmesan, og drys med salt og peber. 

TIP! Du kan nemt bruge andre grøntsager end dem, der står i opskriften. Kun fantasien sætter grænser. Hvis du bruger rodfrugter, så riv dem groft, før du bruger dem. 

Næringsindhold i vegetarisk one pot pr. person:

Energi: 363 kcal 
Protein: 21 g 
Fedt: 9 g 
Kulhydrat: 55 g 
Kostfibre: 9 g

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilket sundt råd har du sværest ved at følge?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: