Vegetarisk one pot med quinoa, kål og linser
4 personer
½ broccoli2 fed hvidløg
100 g brune champignoner
100 g grønkål
1 porre
2 dl quinoa
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 spsk. miso
500 ml grøntsagsbouillon
4 spsk. fintrevet parmesan
1 ds. grønne linser
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
Sådan laver du vegetarisk one pot
- Del broccoli i helt små buketter, og snit hvidløg, champignon, grønkål og porre fint.
- Put quinoa, olie, miso, bouillon og parmesan i en stor gryde, rør rundt, og top med de snittede grøntsager og drænede linser.
- Bring det hele i kog, og lad retten simre under låg i 15-20 min. Undlad at røre rundt undervejs. Servér evt. med lidt friskrevet parmesan, og drys med salt og peber.
TIP! Du kan nemt bruge andre grøntsager end dem, der står i opskriften. Kun fantasien sætter grænser. Hvis du bruger rodfrugter, så riv dem groft, før du bruger dem.
Næringsindhold i vegetarisk one pot pr. person:
Energi: 363 kcal
Protein: 21 g
Fedt: 9 g
Kulhydrat: 55 g
Kostfibre: 9 g