Kartoffelsalat med ærter, sukkerærter, ærteskud og feta

35 minutter
359 kcal

Skøn, grøn og hjemmelavet kartoffelsalat. Prøv vores nemme opskrift med ærter, sukkerærter, ærteskud og oliedressing med honning og sennep.

Kartoffelsalat med ærter

EN BID AF FORÅRET – det perfekte tilbehør.

© wichmann+bendtsen

Kartoffelsalat med ærter, sukkerærter, ærteskud og feta

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 375 g kartofler
  • Havsalt
  • 100 g ærter, friske
  • 62 g sukkerærter
  • ½ lille rødløg
  • ¼ bundt urter, fx basilikum, dild eller persille
  • 50 g ærteskud
  • 2 spsk. pinjekerner
  • 25 g fetaost

Dressing:

  • 1½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ spsk. akaciehonning
  • ½ spsk. grov sennep
  • ¼ økocitron, saften
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du:

  • Kog kartoflerne, til de er møre, i letsaltet vand. Stil dem derefter til side for at køle af.
  • Blanchér sukkerærterne.
  • Skær de afkølede kartofler og sukkerærter ud i mundrette stykker.
  • Skær rødløg i tynde strimler, hak krydderurter, og rist pinjekerner.
  • Arrangér alle ingredienser i en stor skål, og smuldr feta ud over.
  • Pisk dressingen sammen, og smag den til med salt, peber og eventuelt lidt friskrevet citronskal. Vend dressingen sammen med salaten, og servér straks.

TIP Du kan naturligvis også bruge frosne ærter til din kartoffelsalat. Kom dem i en lille gryde, hæld kogende vand over, læg et låg på, og lad dem stå i 5 min.