Bowl med laks, linser, bagte rodfrugter og krydderurtecreme

30 minutter
486 kcal

Hvis du tænker frelst og fodformet, når vi siger kostfibre, kan du godt tro om. Vores bowl med laks, linser, bagte rodfrugter og krydderurtecreme byder på massere af fabelagtige fibre – og smager stadig fantastisk.

Bowl med laks, linser, bagte rodfrugter og krydderurtecreme

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 400 g valgfrie rodfrugter, fx gulerødder, rødbeder og pastinakker
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 tsk. rosmarin
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ ds. grønne linser
  • 175 g varmrøget laks
  • 25 g hasselnødder
  • 62 g feldsalat

Dressing:

  • 1 håndfuld friske krydderurter, fx basilikum, purløg eller persille
  • ¾ dl skyr
  • ½ tsk. limesaft
  • ½ tsk. mild grovkornet sennep
  • Havsalt
  • Sort peber

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 200 gr.
  • Skræl rodfrugterne, og skær dem ud i mindre stykker. Fordel dem i et ovnfast fad. Dryp med olie, rosmarin, salt og peber. Bag i cirka 25 min.
  • Rør dressingen sammen. Hak krydderurterne helt fint, og bland med skyr, limesaft, sennep og salt.
  • Anret linser, rodfrugter, laks, nødder, salat og dressing i fire skåle, og servér straks.

Find flere opskrifter på poke bowls lige her!

TIP! Grønne linser smager også himmelsk i salat eller vegetardeller