Vegetarbolognese med plantefars og squashpasta

30 minutter
346 kcal

Hofretten spaghetti bolognese tryllet om til en lækker og nem vegetarbolognese med plantefars og squashpasta. Mums!

Tallerken med squashpasta og vegetar kødsauce

KØDSAUCE BEHØVER IKKE BETYDE KØD - prøv vores vegetarbolognese som alternativ

© wichmann+bendtsen

Vegetarbolognese med plantefars og squashpasta

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ løg
  • 1 gulerødder
  • 100 g champignon
  • ½ fed hvidløg
  • ¼ rød chili
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 200 g plantefars
  • ½ ds. hakkede tomater
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1½ spsk. rødvinseddike eller 1 dl rødvin
  • ¼ dl parmesan
  • ½ tsk. basilikum
  • ½ tsk. timian
  • ½ tsk. oregano
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Tilbehør:

  • 2 squash
  • ½ håndfuld bredbladet persille

Sådan gør du

  • Hak eller riv alle grøntsagerne til bolognesen fint, fx i en foodprocessor.
  • Steg i en gryde i olivenolie ved medium varme i 5 min. Tilsæt plantefars, og steg i yderligere 5 min.
  • Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, rødvinseddike, revet parmesan og krydderier. Bring blandingen i kog, og lad simre i 10 min.
  • Lav spaghetti ud af squash, fx ved at bruge en spiralizer.
  • Servér bolognesen med squashspaghetti og finthakket persille.

TIP! Saucen er også rigtig lækker som fyld i fx pirogger eller oven på pizza.


Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background