Vegetarbolognese med plantefars og squashpasta

30 minutter
346 kcal

Hofretten spaghetti bolognese tryllet om til en lækker og nem vegetarbolognese med plantefars og squashpasta. Mums!

Tallerken med squashpasta og vegetar kødsauce

KØDSAUCE BEHØVER IKKE BETYDE KØD - prøv vores vegetarbolognese som alternativ

© wichmann+bendtsen

Vegetarbolognese med plantefars og squashpasta

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ løg
  • 1 gulerødder
  • 100 g champignon
  • ½ fed hvidløg
  • ¼ rød chili
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 200 g plantefars
  • ½ ds. hakkede tomater
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1½ spsk. rødvinseddike eller 1 dl rødvin
  • ¼ dl parmesan
  • ½ tsk. basilikum
  • ½ tsk. timian
  • ½ tsk. oregano
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Tilbehør:

  • 2 squash
  • ½ håndfuld bredbladet persille

Sådan gør du

  • Hak eller riv alle grøntsagerne til bolognesen fint, fx i en foodprocessor.
  • Steg i en gryde i olivenolie ved medium varme i 5 min. Tilsæt plantefars, og steg i yderligere 5 min.
  • Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, rødvinseddike, revet parmesan og krydderier. Bring blandingen i kog, og lad simre i 10 min.
  • Lav spaghetti ud af squash, fx ved at bruge en spiralizer.
  • Servér bolognesen med squashspaghetti og finthakket persille.

TIP! Saucen er også rigtig lækker som fyld i fx pirogger eller oven på pizza.