Stegte rødspætter med persillesovs, kartofler og spidskål

30 minutter
598 kcal

Simpelt, familievenligt og sundt. Vi har fundet den perfekte hverdagsret til hele familien. Prøv selv!

Stegte rødspætter med persillesovs, kartofler og spidskål

RØDSPÆTTE, SPIDSKÅL OG PERSILLE – en sten sikker vinder!

© wichmann+bendtsen

Stegte rødspætter med persillesovs, kartofler og spidskål

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 350 g kartofler
  • ½ blomkål
  • ½ spidskål

Persillesovs:

  • 10 g smør
  • 10 g hvedemel
  • 2½ dl mælk
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 2 spsk. kruspersille
  • ¼ økocitron, skallen

Fisk:

  • 4 rødspættefileter
  • 50 g grahamsmel
  • Olie til stegning
  • ¾ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne i ca. 15 min. Sluk for varmen, og lad dem stå i vandet i 5-10 min. alt efter størrelsen. Hæld vandet fra, og pil kartoflerne.
  • Begynd på sovsen. Smelt smør i en lille gryde, og pisk melet i. Tilsæt mælk lidt efter lidt. Pisk godt, så der ikke kommer klumper. Smag til med salt og peber.
  • Hak persillen, og læg til side.
  • Vend rødspættefileterne i mel, steg på en middelvarm pande i olie, og drys med salt og peber.
  • Del blomkålshovedet i buketter. Kom vand i bunden af en gryde, og damp kålen i ca. 5 min. under låg.
  • Skær spidskål i både, og damp ligeledes under låg i et par min.
  • Riv den halve citron, og vend citronskal og den hakkede persille i sovsen.

LÆS OGSÅ: Hvad er sundt ved spidskål?

TIP! Skal det være helt fedtfattigt, kan du lave en kold persillesauce af skyr, citron og frisk persille.