Laksepakker i ovn med couscoussalat

30 minutter
535 kcal

Velsmagende laks på ingen tid – prøv vores opskrift på laksepakker i ovn med couscoussalat, og du er garanteret et lækkert måltid for hele familien.

Laks i bagepapir og skål med salat

Laksepakker i ovn med couscoussalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Laksepakker:

  • 50 g spinat
  • 200 g aspargesbroccoli
  • 2 stk. laks, ca. 250 g
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 4 skiv. citron
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Salat:

  • 50 g couscous (ukogt)
  • 150 g lilla spidskål
  • ½ æble
  • 2 forårsløg
  • 2 spsk. mynte
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Dressing:

  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 spsk. vand
  • 2 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. flydende honning

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 170 gr.
  • Fordel spinat, broccoli og olie på to stykker bagepapir.
  • Fjern skindet fra laksen, og placér oven på grøntsagerne. Drys med salt og peber, og top med citronskiver.
  • Luk pakkerne med et stykke snor, og bag i 20 min.
  • Overhæld couscous med kogende vand. Lad trække et par minutter, og hæld det overskydende vand fra.
  • Vend couscous, fintsnittet kål, æble, mynte og forårsløg sammen. Drys med salt og peber.
  • Vend alle ingredienser til dressingen sammen, og bland i salaten. Servér til de lune laksepakker.

TIP! Skal det være glutenfrit, kan du servere retten med kartofler og salat i stedet for couscous.