Broccolisalat med kylling, æbler, rødløg og blomkålsbrød

30 minutter
438 kcal

Mens blomkålsbrødene bager i ovnen, steger du kylling og fikser alt det grønne. Og efter 30 minutter er der mad.

Broccolisalat med kylling og blomkålsbrød

ET GODT BUD PÅ EN FAVORIT – tænker vi selv om denne skønne broccolisalat, som vi serverer med hjemmebagte blomkålsbrød til.

© wichmann+bendtsen

Broccolisalat med kylling og blomkålsbrød

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 200 g kyllingebryst
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1½ tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 200 g broccoli
  • 1 lille rødløg
  • 1 hjertesalat
  • ½ æble
  • 2 spsk. solsikkekerner
  • ½ citron, saften
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie

Blomkålsbrød

  • 300 g blomkål
  • 2 æg
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1½ spsk. loppefrøskaller

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 185 gr.
  • Hak blomkål fint i en foodprocessor eller minihakker. Bland med æg, salt, peber og loppefrøskaller.
  • Fordel i klatter (til 2 pers. svarer det til 6 stk., laver du opskriften til færre eller flere, så gang op eller ned) med en ske på en bageplade med bagepapir. Bag i 25 min. Lad brødene køle af på en rist.
  • Krydr kyllingen med salt og peber og steg i olie i ca. 5 min. på hver side.
  • Skær broccoli i små buketter. Hæld lidt vand i bunden af en gryde og bring i kog. Giv broccolien 2 min. i gryden (med låg). Skyl i koldt vand.
  • Skær salat i grove stykker, og æblet i tynde både. Hak rødløget fint. Anret på et fad og fordel skiver af kylling oven på salaten.
  • Drys med salt, peber og solsikkekerner og dryp med citronsaft og olie. Servér med blomkålsbrødet.

TIP Prøv at riste solsikkekernerne på en varm, tør pande, inden du drysser dem på salaten. Det giver ekstra god smag.