Ramen-suppe med kylling, risnudler, æg og grønt

35 minutter
490 kcal

Den populære japanske suppe findes i et hav af varianter. Her får du den i en lækker version med kylling og risnudler, der også tåles af dig på low FODMAP-diæten.

En skål low FODMAP-Ramensuppe med et halvt æg på toppen.

LOW FODMAP-SUPPE – Ramen er både en sund og lækker suppe – og så er den oven i købet også supernem at lave.

© Betina Hastoft

Ramensuppe med kylling, nudler, æg og grønt

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 liter kyllingebouillon uden løg og hvidløg
  • ½ dl soja
  • 2 spsk. østerssauce
  • 1 skiv. frisk, skrællet ingefær
  • 1 spsk. limesaft
  • 250 g kyllingefilet
  • 100 g peberfrugt, rød eller gul
  • 80 g risnudler
  • 1 æg
  • 125 g gulerod
  • 150 g edamamebønner fra frost
  • 75 g grønne bønner, gerne fine haricot verts
  • 1 håndfuld bønnespirer
  • 2 tsk. sesamfrø

Sådan gør du

  • Bring bouillon, soja, østerssauce, ingefær og limesaft i kog. Lad det simre 5 min. ved svag varme.
  • Skær kylling og peberfrugt i mundrette strimler, og kom begge dele i suppen. Kog endnu 5 min.
  • Kog nudlerne som anvist.
  • Kog ægget smilende, ca. 8 min. Pil og halvér.
  • Skær gulerod i strimler, og kom i suppen sammen med edamamebønner og grønne bønner. Kog i 2 min.
  • Fordel de friskkogte nudler i to store dybe tallerkner, og kom suppen med kylling og grøntsager hen over. Kom bønnespirerne ved, og læg et halvt æg på toppen af hver portion. Drys med sesamfrø, og servér straks.

TIP! Er du vegetar, så byt kylling ud med kikærter. Er du på low FODMAP-diæten, skal kikærterne være på dåse, og du må max. få 42 g pr. måltid.

TIP! Få flere forslag til low FODMAP-opskrifter.