Ramen-suppe med kylling, risnudler, æg og grønt
Nem, sund og megalækker. Vi forstår godt, at den japanske suppe med nudler er populær. Prøv selv vores bedste opskrift på hjemmelavet ramen med kylling, grønt og nudler.
Nem, sund og megalækker. Vi forstår godt, at den japanske suppe med nudler er populær. Prøv selv vores bedste opskrift på hjemmelavet ramen med kylling, grønt og nudler.
Sprøde grøntsager, bløde risnudler og en skøn smag af ingefær, soya, lime og østerssauce. Du kan lige så godt tilføje denne ramen-opskrift til dine livretter med det samme. Suppen kan også nydes af dig, der følger low FODMAP-diæten.
TIP! Følger du low FODMAP-diæten, skal du vælge en bouillon, hvor der ikke indgår løg eller hvidløg.
TIP! Du kan bruge alle slags nudler i ramen. Følger du low FODMAP-diæten, skal det dog være risnudler.
Selvom du ikke har været en tur i Japan, er du sikkert stødt på den indbydende nudelsuppe ramen, der ofte har farvestrålende grønt og et halvt æg på toppen.
Ramen kan fås på mange små, smarte spisesteder, men har du ikke lige sådan et rundt om hjørnet, er det heldigvis supernemt selv at lave suppen hjemme i dit eget køkken.
Ramen findes i utallige udgaver, så du bestemmer helt selv, hvad du vil hælde i netop din suppeskål. Er det første gang, du skal lave ramen, foreslår vi, at du følger vores nemme og lækre opskrift, der er baseret på kyllingebouillon og har fyld af bl.a. risnudler, kylling og sprøde grøntsager.
Suppen er skøn, varmende hverdagsmad til både store og små. Er der kræsne børn – eller voksne – i familien, kan du evt. servere en del af fyldet i små skåle ved siden af. Dermed kan alle mikse deres helt egen favoritudgave af ramen, og så er der ingen brok ved middagsbordet.
Samme trick med små skåle kan du benytte til smagsgivere som hvidløg, ingefær, kimchi og koriander. Det gør de også i Japan, og det er ret smart, for så kan alle tilpasse suppen efter netop deres smagsløg. Velbekomme!
Læs også: Vild med suppe? Få flere opskrifter her
Ordet ‘ramen’ forbinder de fleste af os med en japansk suppe med nudler. Helt korrekt er ramen dog navnet på den helt særlige type nudler, der oprindeligt blev brugt i suppen.
Ramen-nudler er fremstillet af hvedemel, vand, salt samt alkalisk vand, kansui, der giver nudlerne deres særlige gule farve og smag.
Selve suppen består af en kraftig bouillon smagt til med miso, soyasauce eller salt og med fyld af nudler, kød og fintsnittede grøntsager. Ofte serveres ramen-suppe med et halvt æg på toppen.
Læs også: Vild med nudler? Prøv vores hjemmelavede kopnudler
Japan – vil de fleste sikkert svare – men faktisk menes ramen oprindeligt at stamme fra Kina. I dag er ramen en af de mest populære retter i Japan, og du kan købe skåle med suppen overalt i små gadekøkkener og restauranter.
Ja, ramen er som udgangspunkt en sund ret. Der er mange grøntsager i suppen, ligesom kødet typisk er magert og i begrænsede mængder.
Vælg gerne fuldkornsnudler, så får du lidt ekstra kostfibre.
Suppen består typisk af en bouillon, nudler, en proteinkilde, grøntsager, en smagsgiver samt en topping.
Læs også: Her er der flest proteiner
Hvilke konkrete råvarer, du vælger til netop din ramen, er helt op til dig, men du kan hente lidt inspiration i disse forslag.
Anvend grøntsagsbouillon til suppen. Brug soya som fyld og evt. et ekstra halvt æg på toppen. Edamamebønner er også en god kilde til proteiner.
Læs også: Fup og fakta om soya
Følg de samme råd som vegetaren – dog uden æg på toppen.
Læs også: Sådan laver du vegansk mad – til dig selv og andre
Vælg en glutenfri bouillon, og brug glasnudler eller risnudler i din suppe.
Undgå at komme fx løg, hvidløg, svampe og nudler lavet på hvedemel i din suppe. Vælg i stedet risnudler. I FORMs opskrift på ramen-suppe med kylling, risnudler, æg og grønt kan spises af alle på low FODMAP-diæten.
Læs også: Ro i maven med low FODMAP-diæten
Ingen nudler – ingen ramen!
Nudler er obligatoriske i den japanske suppe, men hvis du tror, at nudler bare er nudler, må du tro om igen. Der er nemlig mange forskellige slags.
Fælles for dem er, at de fleste er ret tynde, og at kogetiden dermed er kort, typisk 2-3 minutter.
Et halvt smilende æg – eller to – på toppen af din ramen ser indbydende ud. Og så er det en smart måde at tilføje lidt ekstra protein til suppen, der ofte ikke indeholder så meget kød.
Enhver kan koge et æg – eller kan de? Hvis ikke, så hjælper vi dig her.
Er du også vild med asiatisk mad? 😍
Så får du her en stribe opskrifter på andre sunde og lækre retter med et asiatisk touch.