Kyllingesuppe med kartoffel og porre

30 minutter
519 kcal

Lækker kyllingesuppe, der er fyldt med skønne grøntsager — en hurtig og nem hverdagsret!

Kyllingesuppe med kartofler og porre

HAR DU GRØNTSAGSRESTER? Så er de perfekte til denne suppe!

© wichmann+bendtsen

Kyllingesuppe med kartoffel og porre

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 225 g kyllingefilet
  • ¾ liter kyllingebouillon
  • stilke bladselleri
  • 1 gulerødder
  • porrer
  • ½ chili
  • 1 fed hvidløg
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ ds. hakkede tomater
  • 1 laurbærblade
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. sød paprika
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ ds. cannellinibønner
  • 25 g grønkål
  • 325 g kartofler, kogte
  • ½ håndfuld krydderurter

Sådan gør du

  • Kom kylling og bouillon i en gryde, bring i kog, og lad suppen simre i 20-25 min.
  • Skær bladselleri, gulerødder og porre i mundrette stykker, og hak chili og hvidløg fint. Kom det hele i suppen sammen med olie, hakkede tomater og krydderier, og lad det koge med.
  • Tag kyllingefileterne op, og brug to gafler til at flå dem i strimler.
  • Put kyllingekødet tilbage i suppen sammen med bønner, grofthakket grønkål, urter og kogte kartofler skåret i tern.
  • Lad suppen simre yderligere 5 min.
  • Smag suppen til, og servér evt. med et drys krydderurter.

TIP! Alle grøntsagerne kan erstattes af, hvad du har af rester i køleskabet, og bønnerne kan erstattes af tilsvarende mængde linser.