Sprød kålsalat med brombær og laks

30 minutter
638 kcal

Både den røde spidskål og brombærrene får sin farve fra sunde antioxidanter i form af anthocyaniner. Serveret til laks får du den ultimative antiinflammatoriske middag.

Kålsalat

KÅLSALAT MED BÆR – Brombær giver både masser af farve og smag til dine salater.

© wichmann+bendtsen

Sprød kålsalat med brombær og laks

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 300 g laks
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ¼ citron
  • ¼ rød spidskål
  • 50 g grønkål
  • ¼ agurk
  • 75 g pillede edamamebønner
  • ½ granatæble
  • 125 g brombær
  • 2 spsk. pekannødder
  • ¼ bundt frisk rød basilikum

Dressing:

  • 62 g brombær
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ spsk. balsamicoeddike
  • 1 spsk. vand
  • ¾ tsk. akaciehonning
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 200 gr. varmluft.
  • Skær laksen ud i portionsstørrelser, drys den med salt og peber, og top med citronskiver. Bag i ca. 20 min.
  • Snit spidskål, grønkål og agurk i mundrette stykker, og bland med edamamebønner, granatæblekerner, brombær, grofthakkede nødder og basilikum.
  • Blend alle ingredienserne til dressingen sammen. Smag til.
  • Servér laksen med brombærsalat og dressingen ved siden af.

TIP Brombær kan udskiftes med blåbær eller appelsin.
TIP: Hvis du selv plukker vilde brombær, så vær forsigtig, for de smatter virkelig nemt ud, og tornene kan give nogle hidsige rifter.