Pita med shawarma, salat og cremefraichedressing

30 minutter
485 kcal

Hyggelig og hurtig aftensmad, der hitter hos både store og små. Og så er det faktisk overraskende sundt!

pita-shawarma

PITA – du kan også bruge fladbrød og lave en lækker rullekebab.

© wichmann+bendtsen

Pita med shawarma, salat og cremefraichedressing

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 PERSONER

  • ½ icebergsalat
  • 1 store tomater
  • ½ agurk
  • 2 pitabrød

Shawarma

  • 1 fed hvidløg
  • 200 g oksekødsstrimler
  • 1½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ¼ tsk. kanel
  • ½ tsk. koriander
  • ¾ tsk. spidskommen
  • ½ tsk. havsalt
  • sort peber, friskkværnet

Cremefraichedressing

  • 1 spsk. purløg
  • ¾ dl cremefraiche, 5 %
  • ¼ tsk. flydende honning
  • ¼ tsk. dijonsennep
  • lidt citronsaft
  • havsalt
  • sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Pres hvidløg, og vend i oksekødsstrimlerne sammen med olie og krydderier. Steg strimlerne ved høj varme i ca. 5 min.
  • Snit salat fint, og skær tomater og agurk i tynde skiver.
  • Snit purløg fint, og rør sammen med de øvrige ingredienser til dressingen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Fyld pitabrødene med kød, grønt og dressing.

Find den lækreste opskrift på hjemmebagte pitabrød her: Pitabrød med fuldkorn

TIP Oksekødet bliver kun bedre, hvis det marineres nogle timer.