Salat med perlespelt, kylling og syltede rødløg

30 minutter
604 kcal

Vi giver dig en skøn sund-i-et-snuptag-servering til de dage, hvor du skal jonglere med både legeaftaler og laptop, eller bare hellere vil bruge aften på noget andet end at svede over en simreret. Prøv denne lækre salat med kylling!

Salat med perlespelt, kylling og syltede rødløg

DENNE SOMMERLIGE SALAT MED KYLLING – er også perfekt som fyld i wraps!

© wichmann+bendtsen

Salat med perlespelt, kylling og syltede rødløg

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Syltede rødløg:

  • 2 rødløg
  • 1 dl lys lagereddike
  • ½ dl vand
  • ½ dl sukker

Salat:

  • 100 g perlespelt
  • Havsalt
  • 250 g kylling
  • Olie til stegning
  • Sort peber, friskkværnet
  • 100 g grønne bønner
  • 1 hjertesalat
  • 150 g blomkål
  • 80 g feta

Dressing:

  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. akaciehonning
  • 1 spsk. jomfruolivenolie
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Skær løg i helt tynde skiver.
  • Giv eddike, vand og sukker et hurtigt opkog. Put løg i et glas, og hæld eddiken over. Kom låg på.
  • Kog speltkerner i 20 min. i letsaltet vand. Skyl i koldt vand, og dryp af i en sigte.
  • Steg kyllingen i olie 5 min. på hver side. Drys med salt og peber. Læg til side.
  • Kog bønnerne i ca. 1 min., og skyl i koldt vand.
  • Skær salaten i grove stykker, og pluk blomkålen i mindre buketter. Vend med bønner, lidt af de syltede rødløg, feta og lidt salt og peber. Anret i en stor skål.
  • Pisk alle ingredienser til dressingen sammen.
  • Fordel dressingen på salaten, og top med udskåret kylling.

TIP! Skal der mad på bordet i en ruf, kan du bruge friske rødløg i stedet for syltede.


Newsletter background