Salat med linser og grønkålschips

Linser kan godt være en kedelig fornøjelse, særligt for øjet. Men i denne salat med linser er der smæk på farverne og smagen med rucola, bagt græskar og grapefrugt.

7. december 2015 af I FORM

Farverig salat med linser

2 personer


½ lille hokkaidogræskar, 300 g
1 dl grønne linser
½ rødløg
1 bolsjebede
2 håndfulde rucola
½ rød grape
Kerner fra ½ granatæble

Grønkålschips

3 store stilke grønkål
2 tsk. olivenolie
1/5 tsk. salt

Tahin-dressing

2 spsk. tahin
Saft fra 1 lime
1 tsk. agavesirup
1 spsk. sojasauce
1 spsk. vand
Evt. lidt chili


Sådan laver du linsesalat

  • Fjern stilken fra grønkålen, og vend bladene med olie og salt.
  • Bag dem i ovnen ved 150 grader i ca. 20 min.
  • Rør ingredienserne til dressingen sammen.
  • Kog linserne som beskrevet på emballagen, og lad dem derefter køle af.
  • Skær imens de øvrige grønsager, som du ønsker. Fjern gerne hinderne fra grapestykkerne.

  • Arranger det hele i 2 skåle, og læg til sidst, lige inden servering, de sprøde grønkålschips på.
  • Hæld tahin-dressingen ud over.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler