Salat med linser og grønkålschips

30 minutter
375 kcal

Linser kan godt være en kedelig fornøjelse, særligt for øjet. Men i denne salat med linser er der smæk på farverne og smagen med rucola, bagt græskar og grapefrugt.

Salat med linser og grønkålschips

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ lille hokkaidogræskar, 300 g
  • 1 dl grønne linser
  • ½ rødløg
  • 1 bolsjebede
  • 2 håndfuld rucola
  • ½ rød grape
  • Kerner fra ½ granatæble

Grønkålschips

  • 3 store stilke grønkål
  • 2 tsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt

Tahin-dressing

  • 2 spsk. tahin
  • Saft fra 1 lime
  • 1 tsk. agavesirup
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. vand
  • Evt. lidt chili

Sådan laver du linsesalat

  • Fjern stilken fra grønkålen, og vend bladene med olie og salt.
  • Bag dem i ovnen ved 150 grader i ca. 20 min.
  • Rør ingredienserne til dressingen sammen.
  • Kog linserne som beskrevet på emballagen, og lad dem derefter køle af.
  • Skær imens de øvrige grønsager, som du ønsker. Fjern gerne hinderne fra grapestykkerne.
  • Arranger det hele i 2 skåle, og læg til sidst, lige inden servering, de sprøde grønkålschips på.
  • Hæld tahin-dressingen ud over.