Salat med linser og grønkålschips

Linser kan godt være en kedelig fornøjelse, særligt for øjet. Men i denne salat med linser er der smæk på farverne og smagen med rucola, bagt græskar og grapefrugt.

Salat med linser og grønkålschips

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

Tid i alt: 30 minutter

INGREDIENSER

½ lille hokkaidogræskar, 300 g

1 dl grønne linser

½ rødløg

1 bolsjebede

2 håndfuld rucola

½ rød grape

Kerner fra ½ granatæble

Grønkålschips

3 store stilke grønkål

2 tsk. olivenolie

1/5 tsk. salt

Tahin-dressing

2 spsk. tahin

Saft fra 1 lime

1 tsk. agavesirup

1 spsk. sojasauce

1 spsk. vand

Evt. lidt chili

Sådan laver du linsesalat

  • Fjern stilken fra grønkålen, og vend bladene med olie og salt.
  • Bag dem i ovnen ved 150 grader i ca. 20 min.
  • Rør ingredienserne til dressingen sammen.
  • Kog linserne som beskrevet på emballagen, og lad dem derefter køle af.
  • Skær imens de øvrige grønsager, som du ønsker. Fjern gerne hinderne fra grapestykkerne.
  • Arranger det hele i 2 skåle, og læg til sidst, lige inden servering, de sprøde grønkålschips på.
  • Hæld tahin-dressingen ud over.

næringsindhold pr. person

Energi: 375 kcal

Protein: 19 g

Fedt: 14 g

Kulhydrat: 46,5 g

Kostfibre: 4,3 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: