Pastasalat med rød pesto, soltørret tomat og kylling

30 minutter
666 kcal

Vores nye yndlingsopskrift: Mættende pastasalat fyldt med kostfibre og protein. Lidt mindre pasta per person – samme gode smag.

pastasalat med kylling og rød pesto

PASTASALAT – Velegnet som både aftensmad, grilltilbehør, buffetret, madpakke og picnickurv.

© wichmann+bendtsen

Pastasalat med rød pesto, soltørret tomat og kylling

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 125 g fuldkornspasta
  • 200 g kyllingebrystfilet
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Krydderier, fx havsalt, hvidløgspulver og chili
  • 200 g kål
  • 1 gulerødder
  • 2 spsk. græskarkerner

Rød pesto:

  • 87 g grillede røde pebre på glas
  • 50 g soltørrede tomater
  • ½ håndfuld frisk basilikum
  • 1½ spsk. pinjekerner
  • 1 spsk. revet parmesan
  • ½ fed hvidløg
  • ½ tsk. chiliflager
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ¼ dl vand
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Servering:

  • 1 spsk. parmesan
  • ¼ bundt frisk basilikum
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Kog pastaen i henhold til anvisningen på emballagen. Stil til afkøling.
  • Steg kyllingen i olie og de ønskede krydderier. Sæt kødet til side.
  • Blend alle ingredienserne til pestoen i en stor skål, til konsistensen er jævn.
  • Vend den afkølede pasta i pestoen, og bland med fintsnittet kål, revet gulerod, grofthakket basilikum og græskarkerner.
  • Skær kylling i skiver, og servér til pastaen. Pynt retten med groftrevet parmesan, grofthakket basilikum og friskkværnet peber.

TIP Skal det gå endnu hurtigere, kan du bruge en købepesto. Gå efter en, der er baseret på olivenolie.

TIP Når det er højsommer, vil pastasalaten også være lækker med friske, solmnodne tomater.