Skandinavisk bowl
© wichmann+bendtsen

Skandinavisk bowl

Fiskedag? Så server en farverig og smagfuld bowl med rejer og syltede rødløg. Velbekomme.

22. januar 2019 af Signe Moesby Leth

Skandinavisk bowl med rejer og syltede rødløg

2 personer

150 g perlespelt, kogt vægt
2 skiver rugbrød, tynde
¼ spidskål
½ rødbede, gerne bolsjebeder
100 g spinat, frisk
200 g rejer
100 g hytteost, mager
½ citron, saften
2 spsk. purløg

Lynsyltede rødløg:

2 rødløg
1 dl æblecidereddike
1 dl vand
1 spsk. honning
½ tsk. havsalt

Se her, hvordan du laver syltede rødløg

Cashew-krydderurtedip:

2 dl usaltede cashewnødder
2 håndfulde krydderurter,
fx purløg, persille og basilikum
2 fed hvidløg
2 tsk. æblecidereddike
½ citron, saften
½ dl vand
¼-½ tsk. havsalt
Sort peber, friskkværnet

Sådan laver du skandinavisk bowl

  • Sæt cashewnødderne til dippen i blød i en skål vand i mindst 2 timer.
  • Skær løgene til de syltede rødløg i strimler. Kog de øvrige ingredienser i et par min. Hæld væsken over løgene, og lad trække i mindst 2-3 timer.
  • Hæld vandet fra cashewnødderne, og blend dem med de øvrige dipingredienser.
  • Kogt perlespelt efter anvisningen på pakken.
  • Rist rugbrødet, og skær det ud til trekantede rugchips.
  • Snit spidskål i fine strimler, og rødbede i tynde skiver.
  • Kom spinat i to skåle. Top med spelt, rugchips, kål, rødbede, rejer, hytteost samt 1 spsk. syltede rødløg og 1 spsk. cashewdip pr. skål. Dryp rejerne med citron. Drys med purløg.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 434 kcal
Protein: 33,8 g
Fedt: 10 g
Kulhydrat: 57,6 g
Kostfibre: 11,2 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Vil du gerne slippe for at have menstruation?


I FORM anbefaler