Skandinavisk bowl

4 timer
434 kcal

Fiskedag? Så server en farverig og smagfuld bowl med rejer og syltede rødløg. Velbekomme.

Skandinavisk bowl

Skandinavisk bowl med rejer og syltede rødløg

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 150 g perlespelt, kogt vægt
  • 2 skiver rugbrød, tynde
  • ¼ spidskål
  • ½ rødbede, gerne bolsjebeder
  • 100 g spinat, frisk
  • 200 g rejer
  • 100 g hytteost, mager
  • ½ citron, saften
  • 2 spsk. purløg

Lynsyltede rødløg:

  • 2 rødløg
  • 1 dl æblecidereddike
  • 1 dl vand
  • 1 spsk. honning
  • ½ tsk. havsalt

Cashew-krydderurtedip:

  • 2 dl usaltede cashewnødder
  • 2 håndfuld krydderurter, fx purløg, persille og basilikum
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. æblecidereddike
  • ½ citron, saften
  • ½ dl vand
  • tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan laver du skandinavisk bowl

  • Sæt cashewnødderne til dippen i blød i en skål vand i mindst 2 timer.

  • Skær løgene til de syltede rødløg i strimler. Kog de øvrige ingredienser i et par min. Hæld væsken over løgene, og lad trække i mindst 2-3 timer.

  • Hæld vandet fra cashewnødderne, og blend dem med de øvrige dipingredienser.

  • Kogt perlespelt efter anvisningen på pakken.

  • Rist rugbrødet, og skær det ud til trekantede rugchips.

  • Snit spidskål i fine strimler, og rødbede i tynde skiver.

  • Kom spinat i to skåle. Top med spelt, rugchips, kål, rødbede, rejer, hytteost samt 1 spsk. syltede rødløg og 1 spsk. cashewdip pr. skål. Dryp rejerne med citron. Drys med purløg.


Newsletter background