Skandinavisk bowl
© wichmann+bendtsen

Skandinavisk bowl

Fiskedag? Så server en farverig og smagfuld bowl med rejer og syltede rødløg. Velbekomme.

Skandinavisk bowl med rejer og syltede rødløg

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 20 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

Tid i alt: 4 timer - Trækketid: 3 timer

INGREDIENSER

150 g perlespelt, kogt vægt

2 skiver rugbrød, tynde

¼ spidskål

½ rødbede, gerne bolsjebeder

100 g spinat, frisk

200 g rejer

100 g hytteost, mager

½ citron, saften

2 spsk. purløg

Lynsyltede rødløg:

2 rødløg

1 dl æblecidereddike

1 dl vand

1 spsk. honning

½ tsk. havsalt

Cashew-krydderurtedip:

2 dl usaltede cashewnødder

2 håndfuld krydderurter, fx purløg, persille og basilikum

2 fed hvidløg

2 tsk. æblecidereddike

½ citron, saften

½ dl vand

¼-½ tsk. havsalt

Sort peber, friskkværnet

Sådan laver du skandinavisk bowl

  • Sæt cashewnødderne til dippen i blød i en skål vand i mindst 2 timer.
  • Skær løgene til de syltede rødløg i strimler. Kog de øvrige ingredienser i et par min. Hæld væsken over løgene, og lad trække i mindst 2-3 timer.
  • Hæld vandet fra cashewnødderne, og blend dem med de øvrige dipingredienser.
  • Kogt perlespelt efter anvisningen på pakken.
  • Rist rugbrødet, og skær det ud til trekantede rugchips.
  • Snit spidskål i fine strimler, og rødbede i tynde skiver.
  • Kom spinat i to skåle. Top med spelt, rugchips, kål, rødbede, rejer, hytteost samt 1 spsk. syltede rødløg og 1 spsk. cashewdip pr. skål. Dryp rejerne med citron. Drys med purløg.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 434 kcal

Protein: 33,8 g

Fedt: 10 g

Kulhydrat: 57,6 g

Kostfibre: 11,2 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: