2
håndfuld
krydderurter, fx purløg, persille og basilikum
2
fed
hvidløg
2
tsk.
æblecidereddike
½
citron, saften
½
dl
vand
½
tsk.
havsalt
Sort peber, friskkværnet
Sådan laver du skandinavisk bowl
Sæt cashewnødderne til dippen i blød i en skål vand i mindst 2 timer.
Skær løgene til de syltede rødløg i strimler. Kog de øvrige ingredienser i et par min. Hæld væsken over løgene, og lad trække i mindst 2-3 timer.
Hæld vandet fra cashewnødderne, og blend dem med de øvrige dipingredienser.
Kogt perlespelt efter anvisningen på pakken.
Rist rugbrødet, og skær det ud til trekantede rugchips.
Snit spidskål i fine strimler, og rødbede i tynde skiver.
Kom spinat i to skåle. Top med spelt, rugchips, kål, rødbede, rejer, hytteost samt 1 spsk. syltede rødløg og 1 spsk. cashewdip pr. skål. Dryp rejerne med citron. Drys med purløg.