ret med spinatsuppe og lammekød
© wichman+bendtsen

Spinatsuppe med lammekød

Grøn suppe med masse af spinat og sød kartoffel. Server den sammen med krydrede lammesteaks.

Spinatsuppe med kryderede lam

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

Tid i alt: 30 minutter

INGREDIENSER

Suppe

125 g spinat

½ sød kartoffel

½ løg

1 spsk. olivenolie

250 ml vand

1 tsk. grønsagsbouillon

½ dl frisk timian

½ avocado

¼ tsk. salt

Lam

2 lammesteaks

1 tsk. olivenolie

Saft og skal fra ½ appelsin

1 tsk. tørret koriander

1 tsk. oregano

1 tsk. spidskommen

¼ tsk. kardemomme

Havsalt og kværnet peber

Saft og skal fra ½ appelsin

Topping

1 tynd skive groft rugbrød

2 spsk. skyr

1 spsk. frisk mynte (kan undlades)

Evt. 1 håndfuld spirer

Sådan laver du spinatsuppe med lam

  • Gnub lammekødet ind i krydderier. Hæld appelsinsaft og -skal over. Lad kødet stå og trække.
  • Rist rugbrødet i ovnen ved 200 graderi ca. 10 min.
  • Skær løget i tern, og steg i olivenolie i 3 min. Skræl den halve søde kartoffel, skær den i mindre stykker og steg dem med i 1 min.
  • Kom vand, bouillon, avocado og spinat ned i gryden, og lad blandingen koge op. Tilsæt krydderier.
  • Blend med en stavblender til en cremet konsistens.
  • Lynsteg lammet på en pande i olie i 3-4 min. på hver side.
  • Server suppen med skiver af lammekødet i suppen.
  • Drys rugbrød, skyr og mynte samt spirer over.

Næringsindhold i spinatsuppe pr. person

Energi: 435,5 kcal

Protein: 33 g

Fedt: 23,5 g

Kulhydrat: 24 g

Kostfibre: 6 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: