ret med spinatsuppe og lammekød
© wichman+bendtsen

Spinatsuppe med lammekød

Grøn suppe med masse af spinat og sød kartoffel. Server den sammen med krydrede lammesteaks.

23. marts 2016 af Michelle Kristensen

Spinatsuppe med kryderede lam

2 personer

Suppe 
125 g spinat
½ sød kartoffel
½ løg
1 spsk. olivenolie
250 ml vand
1 tsk. grønsagsbouillon
½ dl frisk timian
½ avocado
¼ tsk. salt

Elsker du også avocado? Se her, hvorfor du kan spise løs af den grønne stenfrugt

Lam
2 lammesteaks
1 tsk. olivenolie
Saft og skal fra ½ appelsin
1 tsk. tørret koriander
1 tsk. oregano
1 tsk. spidskommen
¼ tsk. kardemomme
Havsalt og kværnet peber
Saft og skal fra ½ appelsin

Topping
1 tynd skive groft rugbrød
2 store spsk. skyr
1 spsk. frisk mynte (kan undlades)
Evt. en håndfuld spirer

 

Sådan laver du spinatsuppe med lam

  • Gnub lammekødet ind i krydderier. Hæld appelsinsaft og -skal over. Lad kødet stå og trække.
  • Rist rugbrødet i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min.
  • Skær løget i tern, og steg i olivenolie i 3 min. Skræl den halve søde kartoffel, skær den i mindre stykker og steg dem med i 1 min.
  • Kom vand, bouillon, avocado og spinat ned i gryden, og lad blandingen koge op. Tilsæt krydderier.
  • Blend med en stavblender til en cremet konsistens.
  • Lynsteg lammet på en pande i olie i 3-4 min. på hver side.
  • Server suppen med skiver af lammekødet i suppen.
  • Drys rugbrød, skyr og mynte samt spirer over.

 

Næringsindhold i spinatsuppe pr. person
Energi: 435,5 kcal
Protein: 33 g
Fedt: 23,5 g
Kulhydrat: 24 g
Kostfibre: 6 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: