Spinatsuppe med lammekød

30 minutter
435,5 kcal

Grøn suppe med masse af spinat og sød kartoffel. Server den sammen med krydrede lammesteaks.

ret med spinatsuppe og lammekød

Spinatsuppe med kryderede lam

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

Suppe

  • 125 g spinat
  • ½ sød kartoffel
  • ½ løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 250 ml vand
  • 1 tsk. grønsagsbouillon
  • ½ dl frisk timian
  • ½ avocado
  • ¼ tsk. salt

Lam

  • 2 lammesteaks
  • 1 tsk. olivenolie
  • Saft og skal fra ½ appelsin
  • 1 tsk. tørret koriander
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. spidskommen
  • ¼ tsk. kardemomme
  • Havsalt og kværnet peber
  • Saft og skal fra ½ appelsin

Topping

  • 1 tynd skive groft rugbrød
  • 2 spsk. skyr
  • 1 spsk. frisk mynte (kan undlades)
  • håndfuld spirer

Sådan laver du spinatsuppe med lam

  • Gnub lammekødet ind i krydderier. Hæld appelsinsaft og -skal over. Lad kødet stå og trække.

  • Rist rugbrødet i ovnen ved 200 graderi ca. 10 min.

  • Skær løget i tern, og steg i olivenolie i 3 min. Skræl den halve søde kartoffel, skær den i mindre stykker og steg dem med i 1 min.

  • Kom vand, bouillon, avocado og spinat ned i gryden, og lad blandingen koge op. Tilsæt krydderier.

  • Blend med en stavblender til en cremet konsistens.

  • Lynsteg lammet på en pande i olie i 3-4 min. på hver side.

  • Server suppen med skiver af lammekødet i suppen.

  • Drys rugbrød, skyr og mynte samt spirer over.


Newsletter background