Blomkålssalat med jordbær og saltmandler

30 minutter
157 kcal

Sommerens salat med blomkål og saftige jordbær, når de er bedst.

Skål med salat af blomkål, jordbær og mandler

Blomkålssalat med jordbær og saltmandler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Saltmandler:

  • ¼ dl mandler
  • ½ spsk. vand
  • ¼ tsk. havsalt

Salat:

  • ¼ blomkål
  • agurk
  • 150 g jordbær
  • 50 g feldsalat
  • ½ granatæble, kernerne
  • Sort peber, friskkværnet

Vinaigrette:

  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ spsk. hvidvinseddike
  • ½ spsk. citronsaft
  • 100 g jordbær
  • ¼ dl vand
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Hæld mandler, vand og salt på en pande , og rør rundt, til saltet er opløst og mandlerne er helt dækket af vandet. Bring i kog, og lad vandet dampe af, mens du rører rundt i mandlerne undervejs. Lad dem herefter køle af.
  • Blend ingredienserne til vinaigretten i et par minutter.
  • Riv blomkål, og skær agurk og jordbær i passende stykker. Anret ingredienserne til salaten i en skål, hæld vinaigrette over, og servér med et drys friskkværnet peber.

TIP! Vil du have en ekstra fiberrig og cremet salat, kan du skifte agurken ud med avocado.