Chicken tikka masala

30 minutter
377 kcal

Vi har givet denne klassiske indiske ret et lille, grønt pif ved at snige spinat med i gryden. Og så har vi også skiftet de hvide ris ud med revet blomkål.

Chicken tikka masala opskrift

OPSKRIFT: CHICKEN TIKKA MASALA MED SPINAT – Blomkålsrisene er et let og frisk alternativ i stedet for de traditionelle hvide ris.

© wichmann+bendtsen

Chicken tikka masala

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 kyllingebrystfileter (ca. 550 g)
  • ½ stort løg
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1½ spsk. ingefær
  • 1 spsk. tikka masala krydderiblanding
  • ½ tsk. cayennepeber
  • ½ håndfuld frisk koriander
  • ½ ds. hakkede tomater
  • 2 spsk. yoghurt naturel
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 125 g spinat

Blomkålsris:

  • ½ stort blomkålshoved
  • ½ fed hvidløg
  • ½ håndfuld frisk koriander
  • ½ spsk. citronsaft
  • ¼ tsk. havsalt
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie

Servering:

  • 1 spsk. mandler
  • Friske krydderurter

Sådan gør du

  • Skær kyllingebryst i tern, hak løg fint, og svits begge dele i en gryde med olivenolie i 5 min., eller til kyllingen har fået lidt farve.
  • Knus hvidløg, riv ingefær fint, og tilsæt sammen med krydderierne. Svits et par min. mere.
  • Hak koriander fint, og put i gryden sammen med hakkede tomater og yoghurten. Bring i kog, skru ned for varmen, og lad retten simre under låg i 10-15 min. Smag til med salt og peber. Rør spinat i lige før servering.
  • Riv blomkål fint, eller blend det i en foodprocessor. Knus hvidløg, hak koriander fint, og steg begge dele med den revne blomkål, citronsaft og havsalt på en pande med olivenolie ved medium varme i 5-10 min.
  • Server tikka masalaen med blomkålsris, finthakkede mandler og krydderurter.

TIP! Hvis du ikke er så vild med mandler, kan du sagtens skifte dem ud med nødder, fx usaltede cashewnødder.


Newsletter background