Chicken tikka masala

30 minutter
377 kcal

Vi har givet denne klassiske indiske ret et lille, grønt pif ved at snige spinat med i gryden. Og så har vi også skiftet de hvide ris ud med revet blomkål.

Chicken tikka masala opskrift

OPSKRIFT: CHICKEN TIKKA MASALA MED SPINAT – Blomkålsrisene er et let og frisk alternativ i stedet for de traditionelle hvide ris.

© wichmann+bendtsen

Chicken tikka masala

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 kyllingebrystfileter (ca. 550 g)
  • ½ stort løg
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1½ spsk. ingefær
  • 1 spsk. tikka masala krydderiblanding
  • ½ tsk. cayennepeber
  • ½ håndfuld frisk koriander
  • ½ ds. hakkede tomater
  • 2 spsk. yoghurt naturel
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 125 g spinat

Blomkålsris:

  • ½ stort blomkålshoved
  • ½ fed hvidløg
  • ½ håndfuld frisk koriander
  • ½ spsk. citronsaft
  • ¼ tsk. havsalt
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie

Servering:

  • 1 spsk. mandler
  • Friske krydderurter

Sådan gør du

  • Skær kyllingebryst i tern, hak løg fint, og svits begge dele i en gryde med olivenolie i 5 min., eller til kyllingen har fået lidt farve.
  • Knus hvidløg, riv ingefær fint, og tilsæt sammen med krydderierne. Svits et par min. mere.
  • Hak koriander fint, og put i gryden sammen med hakkede tomater og yoghurten. Bring i kog, skru ned for varmen, og lad retten simre under låg i 10-15 min. Smag til med salt og peber. Rør spinat i lige før servering.
  • Riv blomkål fint, eller blend det i en foodprocessor. Knus hvidløg, hak koriander fint, og steg begge dele med den revne blomkål, citronsaft og havsalt på en pande med olivenolie ved medium varme i 5-10 min.
  • Server tikka masalaen med blomkålsris, finthakkede mandler og krydderurter.

TIP! Hvis du ikke er så vild med mandler, kan du sagtens skifte dem ud med nødder, fx usaltede cashewnødder.