Pitabrød med falafel, grønt og myntecreme

30 minutter
571 kcal

Her får du I FORMs sundere udgave af den højt elskede falafel, der serveres i et pitabrød med grønt og myntecreme. Prøv den selv!

Pitabrød med falafel, grønt og myntecreme

PRØV EN SUNDERE UDGAVE AF FALAFLEN – med vores pitabrød med falafel, grønt og myntecreme!

© wichmann+bendtsen

Pitabrød med falafel, grønt og myntecreme

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 store fuldkornspitabrød a 80 g

Falafel, 6 stk.:

  • 1 ds. kikærter
  • 1 bundt persille
  • ½ citron, saften
  • 1 spsk. spidskommen, stødt
  • 2 fed hvidløg
  • Havsalt
  • Ekstra jomfruolivenolie til pensling

Myntecreme:

  • 1 håndfuld mynte, frisk
  • 2 dl skyr
  • 1 tsk. honning
  • Havsalt

Grønt efter eget valg, fx:

  • 4 gulerødder
  • 4 radiser
  • 2 pak-choi
  • 4 små buketter broccoli
  • 4 salatblade, her radicchio
  • 2 kviste frisk mynte

Sådan gør du

  • Kom alle falafelingredienserne i en foodprocessor, undtagen olien. Form 6 falafler, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med olie, og bag dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 25 min., til de er gyldne og sprøde.
  • Hak mynte, og rør myntecremen sammen. Smag til.
  • Skær grøntsagerne ud i passende stykker.
  • Lun pitabrødene, og flæk dem halvt igennem. Smør med lidt myntecreme, og fyld dem smukt op med falafler og grønt.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Resten af året gratis


Newsletter background