Pitabrød med falafel, grønt og myntecreme

30 minutter
571 kcal

Her får du I FORMs sundere udgave af den højt elskede falafel, der serveres i et pitabrød med grønt og myntecreme. Prøv den selv!

Pitabrød med falafel, grønt og myntecreme

PRØV EN SUNDERE UDGAVE AF FALAFLEN – med vores pitabrød med falafel, grønt og myntecreme!

© wichmann+bendtsen

Pitabrød med falafel, grønt og myntecreme

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 store fuldkornspitabrød a 80 g

Falafel, 6 stk.:

  • 1 ds. kikærter
  • 1 bundt persille
  • ½ citron, saften
  • 1 spsk. spidskommen, stødt
  • 2 fed hvidløg
  • Havsalt
  • Ekstra jomfruolivenolie til pensling

Myntecreme:

  • 1 håndfuld mynte, frisk
  • 2 dl skyr
  • 1 tsk. honning
  • Havsalt

Grønt efter eget valg, fx:

  • 4 gulerødder
  • 4 radiser
  • 2 pak-choi
  • 4 små buketter broccoli
  • 4 salatblade, her radicchio
  • 2 kviste frisk mynte

Sådan gør du

  • Kom alle falafelingredienserne i en foodprocessor, undtagen olien. Form 6 falafler, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med olie, og bag dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 25 min., til de er gyldne og sprøde.
  • Hak mynte, og rør myntecremen sammen. Smag til.
  • Skær grøntsagerne ud i passende stykker.
  • Lun pitabrødene, og flæk dem halvt igennem. Smør med lidt myntecreme, og fyld dem smukt op med falafler og grønt.