Brændende kærlighed med kartoffelmos, kalkunbacon og svampe

30 minutter
595 kcal

Hvordan laver man brændende kærlighed? Det kan man gøre på mange måder. Vi har kreeret en lidt utraditionel variant med grønt i kartoffelmosen og svampe, som giver masser af umami smag.

Brændende kærlighed med kartoffelmos, kalkunbacon og svampe

BRÆNDENDE KÆRLIGHED – Flot ser den ud!

© wichmann+bendtsen

Brændende kærlighed med kartoffelmos, kalkunbacon og svampe

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 200 g kartofler
  • 200 g pastinak
  • 200 g gulerødder
  • ½ dl mælk
  • 1½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Topping:

  • 300 g kalkunbacon
  • 300 g svampe
  • 1 løg
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Purløg
  • Syltede rødløg

Sådan gør du

  • Skær skrællede kartofler, pastinakker og gulerødder i tern. Kog i letsaltet vand i 20 min., til grøntsagerne er møre. Hæld næsten alt vandet fra.
  • Mos grøntsagerne i den sidste smule kogevand. Tilsæt mælk, olie, salt og peber.
  • Skær bacon i tern, svampe i kvarte og hak løget. Steg på en varm pande i olie.
  • Fordel mos og baconblanding på tallerkener. Top med purløg, syltede rødløg, salt og peber.

TIP Du kan også putte broccoli(stok) i mosen, så den får en fin, grøn farve.

TIP Kalkunbacon kan varieres med seranoskinke.