Læs også

Japansk bowl

Japansk bowl

Marokkansk bowl
© wichmann+bendtsen

Marokkansk bowl med hummus og grillstegt grønt

Træt af kedelige salater? Så lav en lækker, marokkansk bowl med sprøde, knasende, bløde, cremede, saltede og syrlige ingredienser.

22. januar 2019 af Signe Moesby Leth

Marokkansk bowl med hummus og grillstegt grønt

2 personer

½ aubergine
½ squash
1 peberfrugt, gerne to halve i forskellige farver
6 sorte oliven
1 håndfuld frisk mynte
4 spsk. rødbedehummus, købt*
2 syltede citroner, se opskrift nedenfor – kan undværes

*Du kan også nemt lave din rødbedehummus selv.

Krydrede kikærter:

120 g kikærter fra dåse
½ tsk. oregano
1∕3 tsk. spidskommen
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
½ spsk. ekstra jomfruolivenolie

Fetasalat:

1 tomat
1∕3 agurk
25 g fetaost
1 lille håndfuld mynte

Sådan laver du marokkansk bowl

  • Lav de krydrede kikærter ved at stege kikærterne og krydderierne i olie i 10-15 min.
  • Skær peberfrugt i stængler, og aubergine og squash i meget tynde strimler på langs. Steg det hele på en varm grillpande i et par min.
  • Skær tomat og agurk ud til fetasalaten. Bland med smuldret feta og grofthakket mynte.
  • Anret kikærter, grillstegte grøntsager, fetasalat, sorte oliven, mynteblade, hummus og evt. syltede citroner i to skåle.

Næringsindhold pr. person (inkl. syltede citroner):

Energi: 422 kcal
Protein: 11 g
Fedt: 20,2 g
Kulhydrat: 54,6 g
Kostfibre: 10,1 g

 

Syltede citroner

2 økocitroner
1 dl vand
1 dl æblecidereddike 
2 spsk. honning 
Havsalt 
Sort peber

Sådan laver du syltede citroner

  • Skær citronerne i både, og lad dem simre med resten af ingredienserne i 20 min.
  • Hæld citroner og væske i et sylteglas, og lad det hvile på køl i 24 timer før servering.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler