Marokkansk bowl med hummus og grillstegt grønt
2 personer
½ aubergine
½ squash
1 peberfrugt, gerne to halve i forskellige farver
6 sorte oliven
1 håndfuld frisk mynte
4 spsk. rødbedehummus, købt*
2 syltede citroner, se opskrift nedenfor – kan undværes
*Du kan også nemt lave din rødbedehummus selv.
Krydrede kikærter:
120 g kikærter fra dåse
½ tsk. oregano
1∕3 tsk. spidskommen
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
Fetasalat:
1 tomat
1∕3 agurk
25 g fetaost
1 lille håndfuld mynte
Sådan laver du marokkansk bowl
- Lav de krydrede kikærter ved at stege kikærterne og krydderierne i olie i 10-15 min.
- Skær peberfrugt i stængler, og aubergine og squash i meget tynde strimler på langs. Steg det hele på en varm grillpande i et par min.
- Skær tomat og agurk ud til fetasalaten. Bland med smuldret feta og grofthakket mynte.
- Anret kikærter, grillstegte grøntsager, fetasalat, sorte oliven, mynteblade, hummus og evt. syltede citroner i to skåle.
Vil du spise mere vegetarisk til aftensmad? Find flere sunde vegetar opskrifter her
Næringsindhold pr. person (inkl. syltede citroner):
Energi: 422 kcal
Protein: 11 g
Fedt: 20,2 g
Kulhydrat: 54,6 g
Kostfibre: 10,1 g

Syltede citroner
2 økocitroner
1 dl vand
1 dl æblecidereddike
2 spsk. honning
Havsalt
Sort peber
Sådan laver du syltede citroner
- Skær citronerne i både, og lad dem simre med resten af ingredienserne i 20 min.
- Hæld citroner og væske i et sylteglas, og lad det hvile på køl i 24 timer før servering.