Marokkansk bowl med hummus og grillstegt grønt

25 minutter
422 kcal

Træt af kedelige salater? Så lav en lækker, marokkansk bowl med sprøde, knasende, bløde, cremede, saltede og syrlige ingredienser.

Marokkansk bowl

Marokkansk bowl med hummus og grillstegt grønt

25 minutter
422 kcal
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • ½ aubergine
  • ½ squash
  • 1 peberfrugt, gerne to halve i forskellige farver
  • 6 sorte oliven
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 4 spsk. rødbedehummus, købt*
  • 2 syltede citroner, se opskrift nedenfor – kan undværes

Krydrede kikærter:

  • 120 g kikærter fra dåse
  • ½ tsk. oregano
  • ⅓ tsk. spidskommen
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie

Fetasalat:

  • 1 tomat
  • agurk
  • 25 g fetaost
  • 1 håndfuld mynte

Sådan laver du marokkansk bowl

  • Lav de krydrede kikærter ved at stege kikærterne og krydderierne i olie i 10-15 min.
  • Skær peberfrugt i stængler, og aubergine og squash i meget tynde strimler på langs. Steg det hele på en varm grillpande i et par min.
  • Skær tomat og agurk ud til fetasalaten. Bland med smuldret feta og grofthakket mynte.
  • Anret kikærter, grillstegte grøntsager, fetasalat, sorte oliven, mynteblade, hummus og evt. syltede citroner i to skåle.

Tip: Du kan også nemt lave din rødbedehummus selv.


Syltede citroner

1 dag
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 økocitroner
  • 1 dl vand
  • 1 dl æblecidereddike
  • 2 spsk. honning
  • Havsalt
  • Sort peber

Sådan laver du syltede citroner

  • Skær citronerne i både, og lad dem simre med resten af ingredienserne i 20 min.
  • Hæld citroner og væske i et sylteglas, og lad det hvile på køl i 24 timer før servering.