Italienske kødboller i tomatsovs a la ratatouille

35 minutter
480 kcal

Prøv vores kødboller a la ratatouille. Der er lidt mindre kød og meget mere grønt. Resultat = få kalorier og flere fibre.

Italienske kødboller i tomatsovs ala ratatouille, opskrift

ITALIENSKE KØDBOLLER – hvis du vil have stegeskorpe, så rist evt. kødbollerne kort på panden, efter de er bagt.

© wichmann+bendtsen

Italienske kødboller i tomatsovs ala ratatouille

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Tomatsovs:

  • 1 lille løg
  • 200 g aubergine
  • 200 g squash
  • ½ rød peberfrugt
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ tsk. rosmarin
  • 1 tsk. salvie
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 tsk. sukker
  • 1 ds. hakkede tomater

Kødboller:

  • 40 g havregryn
  • ½ løg
  • 125 g hakket oksekød
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ tsk. rosmarin
  • 1 æg

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 180 gr.
  • Skær løg, aubergine, squash og peberfrugt i mundrette stykker. Steg i en gryde med olie, salvie og rosmarin.
  • Tilsæt salt, peber, sukker og hakkede tomater. Lad simre under låg i 15 min.
  • Kør havregryn fint i en minihakker. Kør derefter løget i minihakkeren.
  • Vend gryn og løg sammen med alle de øvrige ingredienser til kødbollerne. Form 12 små boller, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag i ca. 12 min.
  • Servér ratatouillen med kødboller på toppen.

TIP! Holdbarheden på hakket oksekød er ikke lang, da kødets membraner er brudt, så bakterier lettere kan få adgang. Brug det samme dag, som du har købt det, eller frys ned. Husk, at hakket kød skal ompakkes, før det fryses.

TIP! Hakket oksekød fås med mange forskellige fedtprocenter. I langt de fleste retter kan du lige så godt vælge den magreste.


Newsletter background