Spidskålssalat med æble, granatæble og søde kartofler

30 minutter
555 kcal

Smagfuld salat fyldt med fibre, der mætter og gør dig sund helt ind i knoglerne.

MÆTTENDE SALAT

SPIDSKÅLSSALAT – en skøn og virkelig mættende salat fyldt med fibre og vitaminer.

© wichmann+bendtsen

Spidskålssalat med æble, granatæble og søde kartofler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 300 g økologiske søde kartofler
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 lille håndfuld sesamfrø
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 200 g spidskål
  • ½ rødløg
  • 1 æble
  • 1 rød snackpeber
  • 50 g granat­æblekerner
  • 50 g babyspinat

Persilledressing:

  • 30 g bredbladet persille
  • ½ dl ekstra jomfru­ olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • Lidt citronsaft
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 180 gr.
  • Skær søde kartofler i tern (behold skrællen på). Vend i olie, sesamfrø, salt og peber. Bag i 15 min.
  • Snit spidskålen fint, skær løg i tynde strimler, æble i tern, og peberfrugten i tynde ringe.
  • Hak persille, og bland med de øvrige ingredienser til dressingen. Smag til med salt og peber.
  • Anret det hele på et fad, og servér med dressingen ved siden af.

TIP Du kan snitte spidskålen helt fint på fx et mandolinjern. Grøn spidskål kan varieres med rød spidskål, når den er i sæson.