Wok med laks og lilla spidskål

20 minutter
366 kcal

Farver, sundt fedt, godt med protein og et væld af grøntsager går op i en højere enhed med denne lækre wokret, du kan have færdig på 20 min.

Wokret med laks og lilla spidskål

WOK MED LAKS – Du kan bruge lige de grøntsager du vil, men hvis du skifter du, så tænk gerne i farvevariation. For så du får et væld af
vitaminer og mineraler.

© wichmann+bendtsen

Wok med laks og lilla spidskål

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ gul peberfrugt
  • 1 rødløg
  • 250 g rød spidskål
  • 2 stk. forårsløg
  • 225 g laks
  • Lidt frisk koriander
  • 1 chili
  • Evt. lime

Basissovs

  • ½ dl sojasovs
  • 2 spsk. sukker
  • ¼ dl limesaft
  • ¼ dl vand
  • Evt. lidt frisk eller tørret chili

Sådan gør du

  • Skær peberfrugt og rødløg i strimler. Snit spidskålen, og skær forårsløg i skiver.
  • Sautér alle grøntsagerne i en varm wok i 3-4 min. Stil det til side.
  • Steg laksestykkerne ca. 3 min. på den ene side og 1 min. på den anden.
  • Anret grøntsager sammen med laks skåret i tern, og top med chili og koriander. Servér med basissovsen og evt. friske limebåde.

Basissovs

Chili, lime, sukker og soja – ryst sammen, og du har alle grundsmagene til en smagsfest.

Basissovsen kan varieres med fx revet ingefær, hvidløg eller friske urter, hvis du har det på lager. Men den er også rigtig fin, lige som den er.

TIP! Laksen slipper selv panden, når den er stegt færdig på den ene side. Vent med at vende den, til den giver slip, så det ikke bliver til plukfisk. Er du ikke til havdyr, kan du bruge skinketern, og skal det være vegetarisk, er edamamebønner eller marineret tofu godt.