Læs også

Mexi-bowl

Mexi-bowl


Krydret kylling i tomat-yoghurt sauce

Drøm dig væk til de varme lande og sæt skub i din forbrænding med denne krydrede kylling i tomat-yoghurt sauce.

Krydret kylling

1 person

¼ gult løg
1 fed hvidløg
1 tsk. ekstra jomfruolivenolie
¼ tsk. stødt nellike
¼ tsk. stødt kanel
¼ tsk. stødt kardemomme
¼ tsk. stødt spidskommen
¼ tsk. stødt gurkemeje
¼ tsk. tørrede, stødte chili
1 laurbærblad
1 tørret limeblad/lidt limeskal
1 dl grønsagsbouillon
1 spsk. mandelmel
1 dl græsk yoghurt, 2 %
1 dl hakkede dåsetomater
1 halvt kyllingebryst, 60-70 g
1 lime
Havsalt og et par kværn peber
50 g grønne bønner
Koldpresset rapsolie


Sådan laver du krydret kylling

  • Skær løg i fine tern, og steg dem blanke i olien. Tilsæt krydderier og bouillon. (Brug en lille gryde, så saucen dækker kyllingekødet).
  • Tilsæt mandelmel, yoghurt og dåsetomater.
  • Varm godt igen­­nem, og pocher kyllingekødet i saucen i 15 minutter, hvor saucen småsimrer. Spæd evt. med en lille smule kogende vand.
  • Gør imens bønnerne i stand, og kog dem i letsaltet vand med et dryp rapsolie – i 2 minutter.
  • Smag saucen til med salt, peber og limesaft. Anret kyllingen med saucen og bønner ved siden af.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilket sundt råd har du sværest ved at følge?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: