Læs også

Mexi-bowl

Mexi-bowl


Krydret kylling i tomat-yoghurt sauce

Drøm dig væk til de varme lande og sæt skub i din forbrænding med denne krydrede kylling i tomat-yoghurt sauce.

Krydret kylling

1 person

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

Tid i alt: 25 minutter

INGREDIENSER

¼ gult løg

1 fed hvidløg

1 tsk. ekstra jomfruolivenolie

¼ tsk. stødt nellike

¼ tsk. stødt kanel

¼ tsk. stødt kardemomme

¼ tsk. stødt spidskommen

¼ tsk. stødt gurkemeje

¼ tsk. tørrede, stødte chili

1 laurbærblad

1 tørret limeblad/lidt limeskal

1 dl grønsagsbouillon

1 spsk. mandelmel

1 dl græsk yoghurt, 2 %

1 dl hakkede dåsetomater

1 halvt kyllingebryst, 60-70 g

1 lime

Havsalt og et par kværn peber

50 g grønne bønner

Koldpresset rapsolie

  • Skær løg i fine tern, og steg dem blanke i olien. Tilsæt krydderier og bouillon. (Brug en lille gryde, så saucen dækker kyllingekødet).
  • Tilsæt mandelmel, yoghurt og dåsetomater.
  • Varm godt igen­­nem, og pocher kyllingekødet i saucen i 15 minutter, hvor saucen småsimrer. Spæd evt. med en lille smule kogende vand.
  • Gør imens bønnerne i stand, og kog dem i letsaltet vand med et dryp rapsolie – i 2 minutter.
  • Smag saucen til med salt, peber og limesaft. Anret kyllingen med saucen og bønner ved siden af.

næringsindhold pr. person

Energi: 277 kcal

Protein: 24,7 g

Fedt: 12,3 g

Kulhydrat: 19,8 g

Kostfibre: 5,3 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: