Krydret kylling i tomat-yoghurt sauce

25 minutter
277 kcal

Drøm dig væk til de varme lande og sæt skub i din forbrænding med denne krydrede kylling i tomat-yoghurt sauce.

Krydret kylling

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person

  • ½ gult løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ tsk. stødt nellike
  • ½ tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. stødt gurkemeje
  • ½ tsk. tørrede, stødte chili
  • 2 laurbærblad
  • 2 tørret limeblad/lidt limeskal
  • 2 dl grønsagsbouillon
  • 2 spsk. mandelmel
  • 2 dl græsk yoghurt, 2 %
  • 2 dl hakkede dåsetomater
  • 2 halvt kyllingebryst, 60-70 g
  • 2 lime
  • Havsalt og et par kværn peber
  • 100 g grønne bønner
  • Koldpresset rapsolie

Sådan gør du

  • Skær løg i fine tern, og steg dem blanke i olien. Tilsæt krydderier og bouillon. (Brug en lille gryde, så saucen dækker kyllingekødet).

  • Tilsæt mandelmel, yoghurt og dåsetomater.

  • Varm godt igen­­nem, og pocher kyllingekødet i saucen i 15 minutter, hvor saucen småsimrer. Spæd evt. med en lille smule kogende vand.

  • Gør imens bønnerne i stand, og kog dem i letsaltet vand med et dryp rapsolie – i 2 minutter.

  • Smag saucen til med salt, peber og limesaft. Anret kyllingen med saucen og bønner ved siden af.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background