Krydret kylling i tomat-yoghurt sauce

25 minutter
277 kcal

Drøm dig væk til de varme lande og sæt skub i din forbrænding med denne krydrede kylling i tomat-yoghurt sauce.

Krydret kylling

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person

  • ½ gult løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ tsk. stødt nellike
  • ½ tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. stødt gurkemeje
  • ½ tsk. tørrede, stødte chili
  • 2 laurbærblad
  • 2 tørret limeblad/lidt limeskal
  • 2 dl grønsagsbouillon
  • 2 spsk. mandelmel
  • 2 dl græsk yoghurt, 2 %
  • 2 dl hakkede dåsetomater
  • 2 halvt kyllingebryst, 60-70 g
  • 2 lime
  • Havsalt og et par kværn peber
  • 100 g grønne bønner
  • Koldpresset rapsolie

Sådan gør du

  • Skær løg i fine tern, og steg dem blanke i olien. Tilsæt krydderier og bouillon. (Brug en lille gryde, så saucen dækker kyllingekødet).

  • Tilsæt mandelmel, yoghurt og dåsetomater.

  • Varm godt igen­­nem, og pocher kyllingekødet i saucen i 15 minutter, hvor saucen småsimrer. Spæd evt. med en lille smule kogende vand.

  • Gør imens bønnerne i stand, og kog dem i letsaltet vand med et dryp rapsolie – i 2 minutter.

  • Smag saucen til med salt, peber og limesaft. Anret kyllingen med saucen og bønner ved siden af.