Suppekur - kartoffelsuppe
© wichmann+bendtsen

Sød kartoffelsuppe med blomkål, chili og ingefær

Denne velsmagende suppe fylder hele kroppen med varme og energi. Perfekt som aftensmad på en grå og kedelig hverdag.

Sød kartoffelsuppe med blomkål, chili og ingefær

1 person, 4-5 dl

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 15 minutter

Tid i alt: 20 minutter

INGREDIENSER

2 spsk. kogte grønne linser

125 g blomkål

125 g sød kartoffel

1 spsk. koldpresset rapsolie

3 dl vand

Havsalt og kværnet sort peber

1 tsk. fintrevet ingefær

1 fed hvidløg

Stødte chiliflager

Evt. fintrevet peberrod

1 håndfuld brøndkarse

Sådan laver du sød kartoffelsuppe

  • Gør blomkålen i stand, og skær denne og sød kartoffel i mindre stykker.
  • Kog dem i en gryde med olie, vand og lidt salt i 10 minutter.
  • Blend suppen med ingefær.
  • Smag til med hvidløg, chili, salt, peber og evt. peberrod.
  • Fyld suppen med linser.
  • Varm igennem, og anret med brøndkarse.
  • Kan spises både varm og kold.

LÆS OGSÅ: Blomkålspizza – 4 lækre opskrifter

Næringsindhold i sød kartoffelsuppe pr. person

Energi: 279 kcal

Protein: 8,2 g

Fedt: 13,3 g

Kulhydrat: 36 g

Kostfibre: 7,8 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte laver du mad fra bunden?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: