Sød kartoffelsuppe med blomkål, chili og ingefær

20 minutter
279 kcal

Denne velsmagende suppe fylder hele kroppen med varme og energi. Perfekt som aftensmad på en grå og kedelig hverdag.

Suppekur - kartoffelsuppe

Sød kartoffelsuppe med blomkål, chili og ingefær

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person, 4-5 dl

  • 4 spsk. kogte grønne linser
  • 250 g blomkål
  • 250 g sød kartoffel
  • 2 spsk. koldpresset rapsolie
  • 6 dl vand
  • Havsalt og kværnet sort peber
  • 2 tsk. fintrevet ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • Stødte chiliflager
  • Evt. fintrevet peberrod
  • 2 håndfuld brøndkarse

Sådan laver du sød kartoffelsuppe

  • Gør blomkålen i stand, og skær denne og sød kartoffel i mindre stykker.
  • Kog dem i en gryde med olie, vand og lidt salt i 10 minutter.
  • Blend suppen med ingefær.
  • Smag til med hvidløg, chili, salt, peber og evt. peberrod.
  • Fyld suppen med linser.
  • Varm igennem, og anret med brøndkarse.
  • Kan spises både varm og kold.

LÆS OGSÅ: Blomkålspizza – 4 lækre opskrifter