Sushi-salat med laks og edamamebønner

15 minutter
559 kcal

Får du nok fisk? Ellers kan vi varmt anbefale denne sunde fiske-salat. Velbekomme!

tallerken med salat og laks

Sushi-salat med laks, edamamebønner og misodressing

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 75 g brune champignoner
  • 1 spsk. soja
  • 225 g laksefilet*
  • 50 g spinat
  • 1 dl fintsnittet rødkål
  • 100 g edamamebønner
  • 1 gulerod, i strimler
  • 1 avocado, skåret i tern
  • 1 forårsløg, fintsnittet
  • 1 tsk. sorte sesamfrø
  • 10 tørrede tranebær

Misodressing

  • 1 spsk. hvid misopasta
  • ½ spsk. sesamolie
  • Saften fra ¼ lime
  • ½ spsk. sojasauce
  • ¾ spsk. ristede sesamfrø

Sådan laver du sushi-salat

***Helt frisk og gerne fra fiskehandler købt specielt til formålet eller fra et velassorteret supermarked og derefter nedfrosset ved -20 grader i mindst 24 timer.

  • Lynsteg champignonerne ved høj varme i sojaen, de skal kun have et par minutter.
  • Lav derefter misodressingen ved helt enkelt at røre alle ingredienserne grundigt sammen.
  • Hvis den er for tyk i det, så tilsæt eventuelt lidt vand, indtil du opnår den rette konsistens.
  • Skær laksen ud i tern, og anret den i to skåle med de øvrige salatingredienser og en halv spiseske misodressing til hver.

Bonus-info

Råvarer, der gør din salat mere mættende

  • Protein: Vælg fx kylling, tun, laks, kikærter, tørrede bønner/linser, æg eller parmesanost.
  • Fedt: Vælg fx laks, parmesanost, avocado, nødder eller oliedressing.
  • Fibre: Vælg alle former for kål, gulerødder eller grønne ærter.