Kold pastasalat med kylling og syltede rødløg
Er du vild med pasta, vil du elske vores lækre opskrift på kold pastasalat med kylling, ærter, feta og syltede rødløg. Prøv den i aften, og tjek alle vores tips til en sund pastasalat.
Er du vild med pasta, vil du elske vores lækre opskrift på kold pastasalat med kylling, ærter, feta og syltede rødløg. Prøv den i aften, og tjek alle vores tips til en sund pastasalat.
Få lækker og sund aftensmad på kun 20 minutter med I FORMs opskrift på kold pastasalat med kylling, ærter, feta og syltede rødløg – en nem og hurtig hverdagsret. Velbekomme!
Vil du gerne selv lave syltede rødløg? Få opskiften her: Syltede rødløg – supernemt og lækkert
Pastasalat er både perfekt til picnic, party og hverdag. De er populære – både hos dem, der skal lave dem, og dem, der skal spise dem.
Italienerne ryster sikkert på hovedet, men på disse breddegrader er vi vilde med pastasalat. Det er nemt, det kan forberedes i forvejen, du kan bruge dine rester, og du kan hælde alle dine sunde favoritter i skålen. Uenig? Så prøv lige vores lækre opskrift på kold pastasalat med kylling (se opskrift ovenover) – eller en af de skønne opskrifter herunder.
Kalorietallet afhænger naturligvis af ingredienserne. Hvis du vælger I FORMs pastasalat med kylling er der 545 kcal pr. person.
Sådan skruer du NED for kalorierne i pastasalat:
På helt almindelige hverdage er pastasalater et godt valg. De er nemme at bakse sammen. Mens pastaen koger og køler af, kan du hurtigt snitte grøntsager og fx åbne en dåse tun og en bøtte pesto. Afhængigt af hvilke råvarer du vælger, kan pastasalater både være billig, klimavenlig og sund mad.
Få vores tips til hvordan man gør pastasalaten sundere her:
Indrømmet. Det lyder mærkeligt, men den er altså god nok. Den samme mængde pasta er sundere for dig, hvis du spiser den kold frem for varm. Kodeordet er resistent stivelse, og hvis du vil kende den lidt nørdede forklaring, kommer den her.
De fleste dressinger til pastasalater kan inddeles i tre grupper: vinaigrettedressinger, pestodressinger og cremede dressinger. Du kan selvfølgelig godt droppe en dressing, men afhængigt af ingredienserne kan det godt give en lidt tør pastasalat, ligesom en dressing også giver en del smag.
Mængden af pastasalat afhænger både af, om pastasalaten serveres som en selvstændig ret, om den er beregnet som tilbehør, eller om den indgår som en ret på en buffet. En tommelfingerregel for pasta som hovedret siger ca. 125 g rå pasta pr. person.
I opskriften på I FORMs pastasalat har vi skruet ned for pastaen og op for grønt og kylling. I alt har vi beregnet 400 g pastasalat i alt pr. person.
Læs også: Lav hjemmelavet pasta. Det er faktisk ret nemt. Se bare her
Ja, det kan du i princippet godt, men resultatet bliver ikke supergodt. Det skyldes, at grøntsagerne mister deres sprødhed i fryseren og i stedet bliver bløde og splattede. Det er derfor en bedre løsning blot at fryse den kogte, afkølede pasta og så tilsætte friske grøntsager efter optøning.
I tvivl om, hvad der kan fryses? Tjek vores store fryserguide her
Der er nærmest ingen grænser. Pastasalat passer godt til både grillmad, kød, frikadeller, kylling og fisk, men kan også være et selvstændigt måltid. En pastasalat er også genial i madpakken til skovturen eller på enhver form for buffet.
Normalt ikke. Tåler du ikke selv gluten, eller får du glutenallergikere på besøg, kan du dog købe glutenfri pasta og dermed lave en glutenfri pastasalat.
“Skal det nu være en videnskab at koge pasta?”, tænker du måske. Ikke rigtigt, men der er alligevel nogle små tips, der kan få pasta til at sidde lige i skabet. Så vil du nørde lidt med din pasta, får du de bedste tips her.
Artiklen blev bagt i I FORM nr. 11/23