Vegansk salat med tahindressing

30 minutter
479 kcal

Hvem siger, at salater skal være kedelige? Denne salat giver smagsoplevelser, så englene synger.

tallerken med farverig vegansk salat

Vegansk salat med søde kartofler, kikærter og tahindressing

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 1 ds. kikærter, drænet og skyllet
  • 250 g søde kartofler, i tern
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. paprika
  • ⅓ tsk. hvidløgspulver
  • tsk. cayennepeber
  • Havsalt
  • Kværnet sort peber

Salat

  • 50 g grønkål, finthakket
  • 50 g blandede salater
  • ½ appelsin, i tynde skiver
  • 1 gulerod, i strimler
  • 1 lille rødbede, fintrevet
  • 1 tsk. sorte sesamfrø

Tahindressing:

  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • Saften fra ½ citron
  • 2 spsk. tahin (pasta af malede sesamfrø)
  • 1 tsk. ahornsirup
  • Havsalt
  • Kværnet sort peber
  • ½ dl vand

Sådan laver du vegansk salat

  • Fordel kikærterne på et rent viskestykke, og tør dem forsigtigt.

  • Hæld dem i en skål sammen med de søde kartofler i tern.

  • Tilsæt olie samt krydderier, og rør godt rundt.

  • Hæld de søde kartofler og kikærter over på en bageplade med bagepapir.

  • Bag dem ved 200 grader i cirka 25 minutter, til kikærterne er sprøde, og de søde kartofler er møre.

  • Vend dem gerne rundt undervejs.

  • Lav dressingen ved at blende alle ingredienserne, indtil du har en lækker, cremet dressing.

  • Anret kikærter og søde kartofler med grønkål, salatmix, appelsin, gulerod, rødbede, sesamfrø og 1 spsk. tahindressing.

  • Servér straks.