Sunde opskrifter Aftensmad Vegansk sa... Vegansk salat med tahindressing 30 minutter 479 kcal Hvem siger, at salater skal være kedelige? Denne salat giver smagsoplevelser, så englene synger. Af Martin Kreutzer og Signe Moesby Leth 21. marts 2017 Vegansk salat med søde kartofler, kikærter og tahindressing Ingredienser Sådan gør du Fakta Føj til favoritter Fjern fra favoritter Undgå at skærmen slukker Ingredienser 2 Pers. 1 ds. kikærter, drænet og skyllet 250 g søde kartofler, i tern 1 spsk. olivenolie 1 tsk. stødt spidskommen 1 tsk. paprika ⅓ tsk. hvidløgspulver tsk. cayennepeber Havsalt Kværnet sort peber Salat 50 g grønkål, finthakket 50 g blandede salater ½ appelsin, i tynde skiver 1 gulerod, i strimler 1 lille rødbede, fintrevet 1 tsk. sorte sesamfrø Tahindressing: 1 fed hvidløg, finthakket Saften fra ½ citron 2 spsk. tahin (pasta af malede sesamfrø) 1 tsk. ahornsirup Havsalt Kværnet sort peber ½ dl vand Sådan laver du vegansk salat Fordel kikærterne på et rent viskestykke, og tør dem forsigtigt. Hæld dem i en skål sammen med de søde kartofler i tern. Tilsæt olie samt krydderier, og rør godt rundt. Hæld de søde kartofler og kikærter over på en bageplade med bagepapir. Bag dem ved 200 grader i cirka 25 minutter, til kikærterne er sprøde, og de søde kartofler er møre. Vend dem gerne rundt undervejs. Lav dressingen ved at blende alle ingredienserne, indtil du har en lækker, cremet dressing. Anret kikærter og søde kartofler med grønkål, salatmix, appelsin, gulerod, rødbede, sesamfrø og 1 spsk. tahindressing. Servér straks. Søde kartoflerVegetar-opskrifterKikærter