Vegansk salat med søde kartofler, kikærter og tahindressing
2 personer
1 dåse kikærter, drænet og skyllet
250 g søde kartofler, i tern
1 spsk. olivenolie
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. paprika
1/3 tsk. hvidløgspulver
¼-½ tsk. cayennepeber
Havsalt
Kværnet sort peber
Salat:
50 g grønkål, finthakket
50 g blandede salater
½ appelsin, i tynde skiver
1 gulerod, i strimler
1 lille rødbede, fintrevet
1 tsk. sorte sesamfrø
Tahindressing:
1 fed hvidløg, finthakket
Saften fra ½ citron
2 spsk. tahin (pasta af malede sesamfrø)
1 tsk. ahornsirup
Havsalt
Kværnet sort peber
½ dl vand
Sådan laver du vegansk salat
- Fordel kikærterne på et rent viskestykke, og tør dem forsigtigt.
- Hæld dem i en skål sammen med de søde kartofler i tern.
- Tilsæt olie samt krydderier, og rør godt rundt.
- Hæld de søde kartofler og kikærter over på en bageplade med bagepapir.
- Bag dem ved 200 grader i cirka 25 minutter, til kikærterne er sprøde, og de søde kartofler er møre.
- Vend dem gerne rundt undervejs.
- Lav dressingen ved at blende alle ingredienserne, indtil du har en lækker, cremet dressing.
- Anret kikærter og søde kartofler med grønkål, salatmix, appelsin, gulerod, rødbede, sesamfrø og 1 spsk. tahindressing.
- Servér straks.
Vil du spise mere vegetarisk til aftensmad? Find flere sunde vegetar opskrifter her
Næringsindhold pr. person:
Energi: 479 kcal
Protein: 16,7 g
Fedt: 19,2 g
Kulhydrat: 68,6 g
Kostfibre: 16,4 g