tallerken med farverig vegansk salat
© wichmann+bendtsen

Vegansk salat med tahindressing

Hvem siger, at salater skal være kedelige? Denne salat giver smagsoplevelser, så englene synger.

21. marts 2017 af Signe Leth & Martin Kreutzer

Vegansk salat med søde kartofler, kikærter og tahindressing

2 personer

1 dåse kikærter, drænet og skyllet

250 g søde kartofler, i tern

1 spsk. olivenolie

1 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. paprika

1/3 tsk. hvidløgspulver

¼-½ tsk. cayennepeber

Havsalt

Kværnet sort peber

Salat:

50 g grønkål, finthakket

50 g blandede salater

½ appelsin, i tynde skiver

1 gulerod, i strimler

1 lille rødbede, fintrevet

1 tsk. sorte sesamfrø

Tahindressing:

1 fed hvidløg, finthakket

Saften fra ½ citron

2 spsk. tahin (pasta af malede sesamfrø)

1 tsk. ahornsirup

Havsalt

Kværnet sort peber

½ dl vand

Sådan laver du vegansk salat

  • Fordel kikærterne på et rent viskestykke, og tør dem forsigtigt. 
  • Hæld dem i en skål sammen med de søde kartofler i tern. 
  • Tilsæt olie samt krydderier, og rør godt rundt.
  • Hæld de søde kartofler og kikærter over på en bageplade med bagepapir. 
  • Bag dem ved 200 grader i cirka 25 minutter, til kikærterne er sprøde, og de søde kartofler er møre. 
  • Vend dem gerne rundt undervejs.
  • Lav dressingen ved at blende alle ingredienserne, indtil du har en lækker, cremet dressing.
  • Anret kikærter og søde kartofler med grønkål, salatmix, appelsin, gulerod, rødbede, sesamfrø og 1 spsk. tahindressing.
  • Servér straks.

Næringsindhold pr. person:

Energi: 479 kcal
Protein: 16,7 g
Fedt: 19,2 g
Kulhydrat: 68,6 g
Kostfibre: 16,4 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler